Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Погода в степовій зоні: вплив на озимий ячмінь
Доброго дня всім! Хотів би поділитися своїми спостереженнями за погодними умовами у нашій області. З початку осені ми мали дуже суху погоду з високими температурами, що викликало певні хвилювання щодо стану озимого ячменю. Особливо стурбовані були тим, як відсутність вологи позначиться на його врожайності наступного року.

На щастя, останні дощі дещо полегшили ситуацію, але ми все ще потребуємо додаткової вологи для повноцінної зимівлі культури. Чи є у когось досвід щодо впливу таких погодних умов на озимий ячмінь? Які агротехнічні заходи ви рекомендуєте вжити?

Особливо цікавить думка тих, хто має досвід роботи з цією культурою саме у степовій зоні.
Ответить
Доброго дня. З вашою ситуацією знайомий не з чуток, ми також у степовій зоні працюємо. Рекомендую провести позакореневе підживлення мікроелементами, зокрема цинком та марганцем – вони сприяють кращій адаптації рослини до стресових умов. Також важливо слідкувати за рівнем вологи в ґрунті та при необхідності проводити полив.
Ответить
Я погоджуюсь із FermerPoltava, позакореневе підживлення – це гарна ідея. Також варто звернути увагу на стан посіву. Якщо є прогалини у рослинах, їх необхідно засіяти. Це допоможе створити більш густий травостій та покращить захист від несприятливих погодних умов.
Ответить
А я б запропонував внести невеличку дозу мінеральних добрив, щоб допомогти рослинам наростити кореневу систему. Це допоможе їм краще засвоювати вологу з ґрунту та витримувати зимові морози.

Не забудьте також про гербіцидний захист посіву від зимуючих бур'янів.
Ответить
З вашими спостереженнями погодився б, але все залежить від конкретного регіону. У нас в Миколаївській області опади були трохи інтенсивнішими, тому стан озимого ячменю виглядає задовільно.

На рахунок позакореневих підживлень – це хороша практика, але не варто перестаратися. Завжди слідкуйте за погодними умовами та враховуйте потреби рослин.
Ответить
Я хочу поділитися своїм досвідом. Ми цього року вносили рідке мікродобриво, що містить амінокислоти та гумінові речовини – це дало рослинам додатковий імпульс для росту і розвитку, навіть у несприятливих погодних умовах.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)