Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обговорення нового гібриду соняшнику від «Лімагрейн»
Доброго дня всім! Хотів би почути ваші думки щодо нового гібриду соняшнику НК Нео 102. Наскільки я розумію, це один з найперспективніших на сьогодні представників нової групи стійкості до імідазолінонів. Минулого року висівали його в невеликому обсязі, як сортове поле для оцінки потенціалу.

В цілому враження позитивні — рослини були досить високими та потужними, а насіння добре сформувалося. Стійкість до вовчка спостерігалася хороша, що є важливим фактором для наших південних регіонів. Врожайність у порівнянні з іншими гібридами була вищою на 5-7 відсотків.

Але мене цікавлять ваші особисті враження та досвід роботи з цим гібридом, особливо в умовах різного зволоження. Хотілося б почути думки аграріїв із різних областей України.
Ответить
Привіт! У нас в Херсонській області вирощували НК Нео 102 минулого року. В цілому позитивне враження, але є кілька нюансів.

Рослини добре переносять посуху, що для нашого регіону дуже важливо. Але треба слідкувати за густотою посіву — гібрид досить потужний і може дати великі загущення, особливо після дощів.
Ответить
Я також працював з цим гібридом. В Запорізькій області зібрали непоганий урожай, але є один момент — якщо не дотримуватися рекомендованої норми висіву насіння, то площі можуть забур'янитися в період сходів.

Особливо це стосується полів із великою кількістю падалиці.
Ответить
Хотів би поділитися своїм досвідом. Ми вирощували його на півдні Одеської області.

В цілому, в мене враження дуже хороші - стійкість до вовчка і посухи прекрасна!

Але є одне зауваження: не забувайте про правильний час посіву. При запізненні з посівом (через пізню весну), урожай може знизитись.
Ответить
На жаль, у нас в Чернігівській області результати були не дуже. Рослини добре розвивалися на початку вегетації, але потім сильно постраждали від пізніх заморозків.

Звичайно, це була аномальна ситуація, тому не варто робити висновки тільки по цьому випадку.
Ответить
Я також користуюся цим гібридом. У Вінницькій області дуже добре зарекомендував себе.

Єдине, що хотіла б дізнатися: як він поводиться в сівозміні з кукурудзою? Чи немає проблем з переносниками хвороб?
Ответить
Підтримую думку про сівозміну. Я на Дніпропетровщині вирощую його після пшениці і кукурудзи.

При дотриманні агротехнології (правильний обробіток ґрунту, внесення мінеральних добрив) проблем з хворобами не виникало.
Ответить
Ми в Київській області минулого року посіяли і були задоволені. Але, як завжди, виникало питання про гербіциди.

Хтось користувався якимось новими препаратами для контролю бур'янів у посіві соняшнику?
Ответить
Для боротьби з бур'янами ми використовували суміш ЄвроЛайтнінг + Мілагро. Але це суб’єктивна думка.

Також пробував Естерон, він непоганий, але дорожчий.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)