Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сорго – перспективи для No-Till технологій в Україні?
Доброго дня всім! Вже кілька років цікавлюся вирощуванням сорго на полях під No-till, і бачу великий потенціал. Сорго дуже добре пристосоване до посушливих умов, що стає все актуальнішою проблемою для України. З іншого боку, це відмінна сидеральна культура, яка покращує структуру ґрунту та підвищує його родючість.

Особливо цікавлять досвідом ті, хто вже вирощував сорго в No-till технології. Які сорти найкраще підходять для наших умов? Як правильно організувати сівбу і внесення добрив без обробітку ґрунту? Чи є якісь особливості при збиранні врожаю?

Буду дуже радий почути ваші думки та поради. Давайте ділитися досвідом і разом шукати нові рішення для сталого сільського господарства.
Ответить
Здрастуйте! Я вирощую сорго під No-till вже більше п'яти років. Найкраще себе зарекомендували гібриди від Syngenta та Pioneer, вони досить стійкі до хвороб і дають стабільні врожаї. Сівбу проводимо сівалками John Deere на глибину 5 см без попереднього обробітку.

В якості добрив використовуємо NPK у гранулах при посіві, а також підживлення азотними добривами через обприскування в фазі кущіння. Збір сорго проводимо комбайном Case IH – особливих проблем немає, якщо правильно відрегулювати робочі органи.
Ответить
Погоджуюсь з FermerPoltava щодо сортів Syngenta. Але також зверніть увагу на гібрид «Камелот». Він добре підходить для вирощування на силос і дає чудові результати навіть у посушливі роки.

Що стосується добрив, я раджу використовувати органо-мінеральні комплексні добрива. Вони містять не тільки макро-, але й мікроелементи, що дуже важливо для повноцінного розвитку рослин і підвищення врожайності.
Ответить
Вважаю, що при вирощуванні сорго під No-till велику роль відіграє попередник. Найкраще садити його після зернових або бобових культур. Вони добре збагачують ґрунт азотом і органічною речовиною.

Також важливо враховувати регіональні особливості клімату та зволоження. В південних областях України сорго може дати дуже високі врожаї, але на Поліссі краще вибирати більш посухостійкі гібриди і забезпечувати додатковий полив.
Ответить
Сорго – цікава культура, але я не бачив на практиці No-till технології для її вирощування. Підкажіть, будь ласка, чи є якісь особливості при обробці посівного матеріалу перед сівбою? Чи потрібно його якось готувати або протравлювати?
Ответить
Іван, посівний матеріал сорго обов'язково потрібно протруювати фунгіцидами та інсектицидами. Це допоможе захистити посіви від хвороб і шкідників на ранніх етапах розвитку.

Також рекомендую обробити його стимуляторами росту, щоб покращити схожість і енергію проростання.
Ответить
Чи не пробували ви сіяти сорго після кукурудзи на мульчу? Я чув, що це може бути ефективним методом придушення бур'янів і поліпшення структури ґрунту.

Я сам планую провести такий експеримент наступного року. Підкажіть, чи є якісь особливості в цьому випадку?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)