Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обсуждение ранних сортов: присматриваюсь к Актрисе
Вітаю всіх! Планую на наступний сезон оновити посадковий матеріал ранньої картоплі. Дивлюся на Актрис, цікавить саме голландська селекція. Хто що скаже про цей тип? Мені важливо, щоб картопля була не надто розварювальна, типу АВ, і добре тримала форму. Чи є у когось досвід вирощування подібних ранніх сортів на легких ґрунтах? Як вони у вас по стійкості до спеки в червні?
Ответить
Коллеги, ранні сорти цього класу зазвичай непогано почуваються, якщо вологи вистачає. Актрис за описом виглядає цілком гідно для столових цілей, головне — встигнути зібрати до піку літньої спеки.
Ответить
Садив схожі гібриди голландської селекції минулого року. Якщо ґрунт легкий, то віддача дуже стабільна. Головне не затягувати з викопуванням, бо шкірка у них ніжна, хоча тут пишуть, що плотна.
Ответить
viktor_n Написал:Головне не затягувати з викопуванням
Підтримую. Ранні сорти на те й ранні. А ось щодо крахмалистості в 16% — це якраз золота середина для жарки та супів, форма має бути чудовою.
Ответить
А мені здається, що для нашого клімату краще брати щось перевірене часом. Коллеги, якщо Актрис дійсно адаптується до різних ґрунтів, то можна спробувати виділити під неї невелику ділянку для тесту.
Ответить
Дякую всім за думки! Вирішив, що візьму трохи на пробу. Якщо вийде 300 центнерів з гектара, як обіцяють за характеристиками подібних сортів, то це буде відмінний результат для мого городу.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: