Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посадка озимої пшениці при нестачі вологи: досвід та поради.
У зв'язку з триваючою засухою в регіоні, виникає питання як правильно підготувати ґрунт та провести посів озимої пшениці. Згідно наукових даних, оптимальна глибина загортання насіння при нестачі вологи становить не більше 3-4 см, що забезпечує кращий контакт з вологою у верхніх шарах ґрунту.

Важливим аспектом є вибір сорту. Слід надавати перевагу посухостійким сортам пшениці та використовувати інноваційні технології обробки насіння для стимуляції росту кореневої системи. Також, необхідно проводити моніторинг вологості ґрунту за допомогою спеціальних приладів.

Я особисто застосовую метод мульчування після посіву соломою або подрібненою рослинною масою для збереження вологи у верхніх шарах. Досвід показує, що це допомагає підтримувати необхідний рівень вологості до сходів.
Ответить
Я погоджуюсь з Agropivden щодо важливості вибору сортів, стійких до посухи. На жаль, у нашому регіоні часто бракує опадів, тому потрібно використовувати сучасні технології збереження вологи.

Мульчування є дуже ефективним способом зменшення втрат води через випаровування. Я рекомендую також враховувати тип ґрунту і структуру мульчі для досягнення найкращого ефекту.
Ответить
Я посіяв озиму пшеницю на початку жовтня. Але зараз вже майже немає дощів, і я хвилююсь про сходи.

Чи варто вносити додатково мінеральні добрива під час засухи?
Ответить
А як щодо використання сидератів для покращення структури ґрунту та збереження вологи?

Я висівав гірчицю після збору врожаю соняшнику. Чи може це допомогти у боротьбі з засухою?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)