Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Рекомендації щодо захисту озимої пшениці від хвороб та шкідників у Чернігівській області
Доброго дня колеги-агрономи! В цьому році спостерігається значне поширення борошнистої роси та септоріозу на полях з озимою пшеницею в Чернігівській області. Які у вас є рекомендації щодо обробки? Чи використовуєте фунгіциди профілактично, чи лише після візуального виявлення симптомів?

Я особисто планую провести першу обробку фунгіцидом з широким спектром дії приблизно через два тижні, коли температура повітря стабілізується і рослини почнуть активно рости. Хотів би почути ваші думки та досвід.

P.S.: Також цікавить інформація щодо ефективності використання біопрепаратів для профілактики грибкових захворювань.
Ответить
Вітаю! Я особисто використовую профілактичну обробку фунгіцидами з осені, як тільки починаються дощі. Вважаю це найкращою стратегією для запобігання епідемії навесні. Мої поля знаходяться неподалік від Чернігова і я вже бачу перші ознаки борошнистої роси.
Рекомендую використовувати фунгіциди на основі триазолів, такі як тебуконазол або протіоконазол.
Ответить
Згоден з FermerPoltava. Я завжди раджу проводити першу обробку фунгіцидом вже на початку вегетації, навіть якщо видимих ознак хвороби немає. Це допоможе захистити рослини від раннього інфікування і забезпечити кращу врожайність.
Також варто звернути увагу на сортову стійкість до хвороб при виборі посівного матеріалу.
Ответить
Я особисто вважаю, що біопрепарати мають обмежену ефективність при масовому поширенні хвороб. Вони більше підходять для профілактики і можуть допомогти зменшити навантаження фунгіцидів.
Краще всього використовувати їх у суміші з хімічними препаратами, щоб досягти максимального ефекту.
Ответить
А як ви оцінюєте ефективність препаратів на основі сірки?
Я бачив, що вони є досить популярними серед фермерів у сусідній області.
Ответить
Дякую всім за корисні поради! Я збираюся провести першу обробку фунгіцидом наступного тижня і планую включити біопрепарати в свою схему захисту, як додатковий захід. Щодо сірки, то я чув різні думки: деякі фермери відзначають її ефективність при боротьбі з пероноспорозом.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)