Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Вітаю всіх садівників! Хотілося б дізнатися у досвідчених фахівців про правильну обрізку абрикосів навесні. Які основні правила і тонкощі, на які варто звернути увагу? Вже починає розпускатися листя, і я боюся пошкодити дерева.
Я прочитав декілька статей в інтернеті, але там інформація досить суперечлива. Десь пишуть, що потрібно обрізати всі старі гілки до здорової деревини, а десь радять видаляти лише ті, які замерзли або хворі.
Мій сад розташований у Вінницькій області, і ми часто маємо пізні заморозки. Тому мені особливо цікаво дізнатися про способи захисту абрикосів від холодів після обрізки.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Вітаю! Обрізка абрикосів навесні – це важливий етап догляду за деревами. Найголовніше – не поспішайте і спостерігайте за погодою. Після обрізки дерева стають більш вразливими до морозів.
Правила прості: видаляємо сухі, поламані та хворі гілки. Також потрібно розріджувати крону для кращого проникнення світла і повітря.
Я з Півдня України, і там абрикоси досить стійкі. Ми обрізаємо дерева після закінчення весняних заморозків. Зазвичай це відбувається у квітні.
Щодо ваших пізніх морозів – раджу додатково вкривати гілки агроволокном або мішковиною, щоб захистити їх від пошкоджень.
Темы: 204
Добре раджу проводити санітарну обрізку, щоб видалити всі хворі та пошкоджені гілки. Це допоможе дереву зберегти сили і краще плодоносити.
Також не забувайте про підживлення після обрізки – дерева потребують додаткової енергії для відновлення.
Темы: 89
Я в минулому році обрізала абрикоси пізно, і вони досить добре пережили зиму. Головне – не жаліти гілки і проводити обрізку до брунькування.
Обов'язково прищипуйте верхівки молодих пагонів для стимуляції плодоношення.
Темы: 60
Ще одна важлива порада – обрізайте абрикоси в суху погоду. Це допоможе запобігти розвитку грибкових захворювань.
І не забувайте про засоби захисту рослин після обробки ран, щоб уникнути зараження.
Я завжди використовую садовий вар для обмазування зрізів. Це допомагає їм швидше зажити і запобігає проникненню інфекцій.
Також раджу наносити розчин мідного купоросу для дезінфекції.