Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вирощування томатів у теплиці: досвід та поради
Всім привіт!

Минулого року вперше спробував вирощувати помідори в теплиці. Хотілося б поділитися своїм досвідом, а також послухати поради більш досвідчених городників.

Вирішив використовувати гібрид «Магік F1». Насіння замочував на добу у розчині марганцівки, потім висіяв у ящики. Пікірував сіянці в окремі стаканчики після появи перших справжніх листочків.

У теплицю пересадив розсаду 10 травня, коли минули загрози заморозків. Розташував рослини на відстані один від одного приблизно 50 см для кращої циркуляції повітря і освітлення. Протягом вегетаційного періоду регулярно поливав, підживлював розчином нітрофоски і обробляв фунгіцидами профілактично.

В результаті зібрав непоганий урожай – близько 15 кг з одного куща! Єдине, що трохи засмутило – на деяких рослинах були помічені ознаки фітофтори. Вже почав думати, як цього уникнути наступного року.

Буду радий почути ваші поради!
Ответить
Привіт, Олег Іванович! Чудовий врожай у вас вийшов!

З фітофторою можна боротися наступним чином: обробляйте рослини препаратами на основі міді (наприклад, бордоською рідиною) кожні 10-14 днів. Також слідкуйте за вологістю в теплиці і регулярно провітрюйте її.

Ще одна порада: обрізати нижнє листя куща для кращого провітрювання.
Ответить
Згідний з FermerPoltava. В мене теж помідори в теплиці ростуть, але я використовую біопрепарати проти фітофтори – ЕМ-розчин та Фітоспорин.

Ще один момент: сорт Магік F1 досить рано дозріває. Спробуйте наступного року висадити пізні сорти для продовження періоду плодоношення.
Ответить
Олег Іванович, цікавий досвід! Я теж вирощую помідори в теплиці.

Щоб уникнути фітофтори, я поливаю рослини теплою водою і підживлюю їх настоєм деревної золи. А також обприскую медьсодержащими препаратами профілактично.

А ще, щоб збільшити врожайність, потрібно регулярно пасинкувати помідори.
Ответить
Олег Іванович, а чи підгодовували ви рослини мікроелементами?

Мікродобрива на основі цинку та бору дуже корисні для томатів. Вони покращують зав'язування плодів і їх якість.
Ответить
Олеже Івановичу, добрий день!

Вирощування помідорів - справа клопітка, але дуже цікава. Я також вирощую їх у теплиці.

Я ще додаю до ґрунту перегній або компост перед посадкою розсади. Це покращує структуру ґрунту і робить його більш родючим.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)