Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ефективні способи зниження витрат на посівний матеріал соняшника
Доброго дня всім! В цьому році я зіткнувся з проблемою значного підвищення цін на якісний посівний матеріал соняшника. З досвіду попередніх років, знаю, що можна застосовувати різні стратегії для економії і при цьому збереження врожайності.

По-перше, варто розглянути можливості придбання насіння у фермерських господарств поблизу. Часто вони пропонують цілком прийнятні варіанти за нижчою ціною. Звісно ж, необхідно переконатися у якості та сортових характеристиках.

По-друге, я чула від колег про досвід використання елітного насіння в поєднанні з гібридами. Кажуть, що це дозволяє отримати гарний урожай при менших витратах на посівмат, але потрібен певний досвід і знання.

По-третє, не варто забувати про можливість власного розмноження. Враховуючи погодні умови та стан місцевих гібридів, можна спробувати виростити власний посівний матеріал для наступного року. Але це потребує серйозних знань і ресурсів.

Буду вдячний за ваші поради та досвід у цій сфері!
Ответить
Не знаю чи варто поєднувати гібриди з елітою. Я завжди використовую посівний матеріал від перевірених виробників і ніколи не мала проблем.

Порада: обов'язково звертайте увагу на термін придатності та умови зберігання.
Ответить
В цьому році я вирішив поекспериментувати з власним насінням. Вирощую соняшник вже багато років, тому маю свій відбірний матеріал.

Спробував обробляти насіння біологічними стимуляторами - результати поки обнадіюють.
Ответить
Закуповував у фермера насіння, яке сам вирощує. Недорого і якість нормальна.

Але перед посадкою обов'язково протруюйте насіння! Хвороби можуть серйозно вплинути на врожай.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: