Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Як правильно удобрювати озимий ріпак навесні?
З настанням весни та початком активного росту озимого ріпаку постає питання про його підживлення. Які добрива краще використовувати і в якій кількості? Я вже бачу, що рослини трохи витягнулися, мабуть, їм не вистачає азоту. Чи варто вносити сечовину чи аміачну селітру?

Також цікавить, як бути з мікроелементами? Хлор і сірка дуже важливі для ріпаку, але їх часто недооцінюють. Я чув про застосування спеціальних хелатних добрив на основі бору та молібдену. Чи варто їх вносити цього року?

Особливо цікавлять ваші поради щодо комплексного підживлення, яке враховувало б особливості ґрунту і фазу росту рослин.
Ответить
На мою думку, краще вносити сечовину. Аміачна селітра може бути шкідливою для ґрунту.

Щодо мікроелементів, то бор і сірка є дуже важливими. Порадьтеся з агрономом про кількість та спосіб внесення.
Ответить
Я б рекомендував використовувати комплексне добриво з мікроелементами. Це дозволить забезпечити ріпак всіма необхідними речовинами одночасно.

Зараз дуже популярні рідкі добрива, які добре засвоюються рослинами.
Ответить
Погоджуюсь з Олександром. Хелатні мікродобрива - гарний вибір, особливо якщо відчувається нестача в борі та молібдені.

Щоб не помилитися у дозуванні, зробіть аналіз ґрунту і орієнтуйтесь на його результати.
Ответить
З вашого опису, виглядає як нестача азоту. Але не поспішайте з внесенням великої кількості сечовини.

Спочатку краще зробити аналіз листя і подивитися на рівень живлення ріпаку.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)