Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Диференційоване внесення добрив: досвід та перспективи
Друзі-аграрії, хотів би поділитися своїм досвідом диференційованого внесення мінеральних добрив. В цьому році вирішив спробувати технологію картографії врожайності на соняшнику і внести азотні та фосфорні добрива за даними ґрунтового аналізу.

Спочатку були деякі сумніви, чи це окупиться, але після збору врожаю можу сказати, що різниця у врожайності на різних полях була відчутною. На ділянках із найнижчою родючістю ми отримали майже 30% зниження врожайності порівняно зі стандартним внесенням добрив.

Вважаю, що використання сучасних технологій диференційованого внесення – це майбутнє українського сільського господарства. Це дозволяє максимально ефективно використовувати ресурси та захищати навколишнє середовище.
Ответить
Я також займаюсь диференційованим внесенням. Головне – правильно інтерпретувати результати аналізу ґрунту та підібрати правильні норми добрив для кожної зони.

Потрібно враховувати попередник, культуру на наступний рік і погодні умови.
Ответить
Згідний, що диференційоване внесення – це перспективно. Я вже три роки застосовую цю технологію на кукурудзі. В цьому році помітив значне скорочення витрат добрив і підвищення врожайності.

Але потрібно ретельно вибирати постачальників обладнання та програмного забезпечення.
Ответить
Чи можете поділитися досвідом використання різних карт врожайності, наприклад, електропровідності або NDVI?

Також цікавить, як Ви враховували варіативність ґрунту між точками відбору проб.
Ответить
Я пробував картографувати врожайність за допомогою дрона, але отримані дані виявилися не дуже точними. Можливо, це пов'язано з умовами освітлення та якістю камери.

Але я планую купити більш сучасний дрон і спробувати ще раз.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)