Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посадка суниці садової восени - досвід та поради?
Добрий день усім садівникам! Минулого року вирішив посадити суницю садову під зиму, але зіткнувся з кількома труднощами. В першу чергу, не знав як правильно вибрати сорт для осінньої посадки - щоб він встиг прижитися і дати хоч якийсь урожай наступного року.

Потім виникло питання щодо підготовки грядок: чи потрібно мульчувати їх і яким матеріалом? Читав різні рекомендації, але не зміг визначитися. В результаті, посадив розсаду досить пізно - в середині жовтня, а деякі саджанці все ж таки загинули через сильні морози.

Хотілося б почути ваш досвід у цій справі: які сорти ви рекомендуєте для осінньої посадки? Як готуєте грядки і чи використовуєте мульчування?

І останнє питання - як правильно доглядати за суницею після посадки восени, щоб вона добре прижилася і навесні порадувала хорошим урожаєм?
Ответить
З осінньою посадкою суниці садової є свої нюанси. Я рекомендую вибирати ремонтантні сорти або ті, що відзначаються раннім плодоношенням - наприклад, 'Кімберлі', 'Альба', 'Мурано'. Вони краще переносять низькі температури і встигнуть дати невеликий урожай вже наступного року.
Ответить
Щодо підготовки грядок, то я раджу добре розпушити землю і внести органічні добрива - перегній або компост. Мульчування обов'язкове! Я використовую солому або тирсу для захисту рослин від морозів і збереження вологи в ґрунті. Це допоможе саджанцям добре прижитися.
Ответить
Я також садив суницю восени - в кінці вересня. Готував грядку з тирси і сіна, а зверху замульчував соломою. Рослини прижилися добре! Секрет успішної осінньої посадки полягає у виборі якісного садивного матеріалу та своєчасній посадці - не пізніше середини жовтня.
Ответить
Я теж раджу мульчувати грядки. Крім того, після посадки суниці потрібно добре полити і підживити її комплексним добривом з мікроелементами - це допоможе рослинам швидше адаптуватися і наростити кореневу систему.

Не забудьте також захистити саджанці від гризунів, які люблять поласувати молодими пагонами.
Ответить
Варто пам'ятати про правильний полив суниці після посадки. Не потрібно заливати рослини, але і пересихати не даємо. Зазвичай досить 1-2 разів на тиждень у залежності від погоди.

І ще одна порада - навесні проведіть обрізку старих листків, щоб стимулювати ріст нових пагонів.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)