Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Змішування органічних і мінеральних добрив на полях Дніпропетровської області.
Всім привіт! Я проживаю в селі неподалік від Кривого Рогу і займаюся вирощуванням зернових. В останні роки все більше цікавлюсь екологічним землеробством, але не зовсім розумію, як правильно поєднувати органічні добрива з мінеральними.

Наприклад, у мене є достатня кількість гною і рослинних залишків. Чи можливо їх застосовувати разом із нітратними або фосфорними добривами? Які пропорції вважаються оптимальними для отримання високого врожаю без шкоди навколишньому середовищу?

Можливо, хтось з досвідом може поділитися порадами та практичними прикладами. Також цікавить думка про використання сидеральних культур як джерела органічної речовини.
Ответить
Привіт! Я фермер з Полтавської області і займаюся вирощуванням соняшнику та ріпаку. Щодо змішування органічних і мінеральних добрив, то це цілком можливо і навіть корисно для здоров'я ґрунту.

Пропорції залежать від типу ґрунту, попередника і культури, яку ви плануєте вирощувати. В середньому можна використовувати гній у розрахунку 15-20 тонн на гектар разом із мінеральними добривами в половину меншій нормі. Головне – добре перепрілий гній, щоб не було опіків коренів.

Також варто звернути увагу на кислотність ґрунту, бо надлишок органіки може її підвищити. Робити аналіз ґрунту перед внесенням добрив обов'язково.
Ответить
Доброго дня! Я агроном-консультант і спеціалізуюсь на родючості ґрунтів. Підтримую думку FermerPoltava щодо використання гною та мінеральних добрив разом, але хотів би додати кілька важливих моментів.

По-перше, перед внесенням органіки варто її аналізувати, щоб знати вміст поживних речовин. По-друге, при змішуванні добрив слід враховувати їхню сумісність – деякі мінеральні добрива можуть нейтралізувати дію органічних.

Сидеральні культури – це дуже гарний спосіб підвищити родючість ґрунту. Найкращими попередниками для зернових є гірчиця, овес та ріпак.
Ответить
Доброго дня! Я з села поблизу Запоріжжя, вирощую пшеницю та кукурудзу. Насправді змішування добрив – це гарна ідея, але потрібно все робити в міру.

Я пробував підживлювати свої поля рідким гноєм разом із сечовиною, вийшло непогано. Але з фосфорними та калійними добривами треба обережніше, бо вони можуть зв'язати азот і зробити його недоступним для рослин.

Рекомендую перед внесенням добрив взяти проби ґрунту в лабораторії, щоб точно знати які елементи не вистачає вашому полю.
Ответить
Здоровенькі були! Я пенсіонерка з Харківської області, хоч і на пенсії, але город свій обробляю. Не знаю як великі поля підживлювати, але на своєму городі я завжди використовую золу від спалювання гілок та листя.

Вона дуже гарна для підвищення родючості ґрунту, і добриво – ще й органічне! Гній теж вношу, але не надто багато, бо боюся перегодувати.
Ответить
А я от думаю про використання біогумусу. Знайшов неподалік ферму, де його виробляють і хочу спробувати внести на свої поля в Миколаївській області.

Кажуть, він дуже ефективний при вирощуванні соняшника та ріпаку. Може хтось має досвід з біогумусом?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)