Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оптимальні терміни посіву кукурудзи в регіоні Черкас цього року
Зважаючи на аномально теплу зиму та раннє потепління навесні, хотілося б дізнатися думки досвідчених фермерів з регіону Черкас. Який оптимальний термін посіву кукурудзи ви вважаєте найкращим цього року? Звичайно, прогнозувати погоду – справа невдячна, але на основі спостережень за попередніми роками та поточної ситуації можна зробити певні припущення. Мій досвід показує, що посів в кінці квітня – початку травня дозволяв отримати стабільний урожай. Але цього року все може бути інакше.

Я планую почати з першої декади квітня, щоб максимально використати теплі дні та збільшити вегетаційний період. З іншого боку, боюся пізніх заморозків, які можуть пошкодити сходи. Тому цікавить ваш досвід і поради щодо термінів посіву в подібних ситуаціях.

Питання до вас: чи використовуєте ви новітні технології точного землеробства для визначення оптимальних дат посіву? Якщо так, яким чином?

Підсумовуючи, чекаю ваші коментарі та досвід. Дякую за допомогу!
Ответить
Ось у мене в Полтавській області терміни посіву кукурудзи залежали від температури ґрунту. Я чекаю поки прогріється хоча б до +10 градусів на глибині загортання зерна, а то й вище. Враховуючи теплі дні цього року, думаю в Черкаській області можна вже починати. Але будьте обережні з заморозками! Захистіть посіви плівкою чи спеціальними препаратами.
Ответить
У нас на півдні, в Херсонській області, посів починаємо трохи раніше – з другої половини березня. Але у вашому регіоні ризик заморозків вищий. Я б почекав ще хоча б тиждень і дивився на прогнози погоди.

Щодо точного землеробства, ми використовуємо супутникові дані та агрометеорологічні моделі для визначення оптимальних дат посіву.
Ответить
Я також радив би почекати з посівом, поки не стабілізується погода. Потрібно дивитися на середньодобову температуру і відсутність заморозків. Для вашого регіону краще перестрахуватися.

Щодо захисту сходів – варто розглянути використання покривних матеріалів або спеціальних препаратів проти заморозків. Це допоможе уникнути втрат.
Ответить
Я б на вашому місці почав з першої декади квітня і спостерігав за погодними умовами. Якщо буде похолодання, можна трохи призупинити посів.

А щодо технологій точного землеробства, ми використовуємо дрони для моніторингу стану посівів та визначення необхідності підживлення.
Ответить
Не варто поспішати. Подивіться на прогноз погоди на найближчі два тижні. Якщо не буде заморозків, можна починати. Але якщо є ризик – краще почекати.

А ще дуже важливо правильно підготувати ґрунт та внести необхідні добрива.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)