05-22-2016, 12:40 PM
Зважаючи на аномально теплу зиму та раннє потепління навесні, хотілося б дізнатися думки досвідчених фермерів з регіону Черкас. Який оптимальний термін посіву кукурудзи ви вважаєте найкращим цього року? Звичайно, прогнозувати погоду – справа невдячна, але на основі спостережень за попередніми роками та поточної ситуації можна зробити певні припущення. Мій досвід показує, що посів в кінці квітня – початку травня дозволяв отримати стабільний урожай. Але цього року все може бути інакше.
Я планую почати з першої декади квітня, щоб максимально використати теплі дні та збільшити вегетаційний період. З іншого боку, боюся пізніх заморозків, які можуть пошкодити сходи. Тому цікавить ваш досвід і поради щодо термінів посіву в подібних ситуаціях.
Питання до вас: чи використовуєте ви новітні технології точного землеробства для визначення оптимальних дат посіву? Якщо так, яким чином?
Підсумовуючи, чекаю ваші коментарі та досвід. Дякую за допомогу!
Я планую почати з першої декади квітня, щоб максимально використати теплі дні та збільшити вегетаційний період. З іншого боку, боюся пізніх заморозків, які можуть пошкодити сходи. Тому цікавить ваш досвід і поради щодо термінів посіву в подібних ситуаціях.
Питання до вас: чи використовуєте ви новітні технології точного землеробства для визначення оптимальних дат посіву? Якщо так, яким чином?
Підсумовуючи, чекаю ваші коментарі та досвід. Дякую за допомогу!