Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Доброго времени суток, уважаемые коллеги! Я хотел бы поделиться своим опытом и получить ваши рекомендации по поводу выбора сортов семян подсолнечника. В этом году я планирую посеять на своих полях около 20 га. Регион - Херсонская область, зона рискованного земледелия с повышенной засушливостью.
Я склоняюсь к выбору гибридов, устойчивых к полеганию и фомозу, так как в предыдущие годы у меня были проблемы с этими заболеваниями. Хотелось бы услышать ваши мнения о наиболее перспективных сортах для наших условий. Каким образом вы определяете оптимальное время посева? Какие удобрения применяете на подсолнечнике?
Заранее благодарен за помощь и дельные советы!
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Добрий день! Я живу в Полтавській області і маю досвід вирощування соняшника. Для вашого регіону я б порадив звернути увагу на гібриди Syngenta та Pioneer, вони добре зарекомендували себе в умовах посухи.
Щодо часу посіву – орієнтуйтесь за температурою ґрунту, повинна бути не нижче +12 градусів. Також слідкуйте за прогнозом погоди і посійте трошки раніше для страхування від весняних заморозків.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
В Херсонській області, зважаючи на ризик посухи і засоленості ґрунтів, рекомендую брати гібриди середньоранні та ранні. Вони встигають віддати врожай до настання сильної спеки.
Я вважаю важливим підгодовувати соняшник позакореневими обробками мікроелементами, такими як бор і цинк, особливо на початкових етапах росту. Це допоможе рослинам витримати стрес від нестачі вологи.
Також не забувайте про гербіциди – підбір якісного препарату допоможе зберегти врожай.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Я сам з Миколаївщини, і можу сказати, що у нас добре ростуть гібриди Євраліс. Вони стійкі до посухи та хвороб.
На рахунок удобрення: я використовую азотно-фосфорні добрива перед посівом, а також сірчанокислий калій в період формування кошика. Це дає хороший налив і якісний урожай.
Темы: 60
Присоединился: May 2014
З досвіду знаю, що гібрид «Маргарита» від компанії Лімагрейн показує непогані результати у вашому регіоні.
Під час посіву обов'язково враховуйте вологість ґрунту і використовуйте якісний насіннєвий матеріал. Також, не забувайте про внесення регуляторів росту в фазі 3-5 листків.
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Ой, дівчата й хлопці! А як ви обробляєте соняшник від шкідників? У мене в полі останнім часом дуже багато совки. Чи є якісь ефективні народні методи?
І ще одне: чи варто зараз сіяти сортове насіння, чи краще брати гібридне?