Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Рекомендації по підготовці насіння соняшника до сівби
Доброго дня всім! Вже зовсім скоро стартуємо з весняної посівної. Хотілося б отримати ваші рекомендації щодо попередньої обробки насіння соняшника перед висівом. Які зараз є найефективніші та економічно доцільні методи? Зокрема цікавить протруювання, інкрустація та інші сучасні технології. Також важливо врахувати регіональну специфіку півдня України — посушливі умови весни можуть вплинути на якість сходів.

Я особисто схиляюся до використання комплексного підходу: протруювання інсектицидом та фунгіцидом, а також інкрустація мікроелементами. Проте цікавить ваша думка щодо оптимального складу суміші для обробки.

Заздалегідь вдячний за ваші поради та досвід!
Ответить
Доброго дня. Враховуючи південні умови, однозначно рекомендую інкрустацію мікродобривами, особливо бором та молібденом для покращення засвоюваності фосфору.
Також зверніть увагу на протруювання фунгіцидом з дією проти комплексу хвороб: фузаріозу, пероноспорозу. Я сам використовую препарат ТМ «Султан», дає дуже хороший результат.
Ответить
АгроПівдень, а ви пробували використовувати біостимулятори для насіння? Я вже два роки застосовую препарат «Біомакс», дуже задоволений результатами. Особливо спостерігається покращення енергії проростання та приживання після пікіровки.
Ответить
Раджу звернути увагу на обробку імуномодуляторами. Вони допомагають рослинам краще протистояти стресам, зокрема посусі та різким перепадам температури.

Також рекомендую застосовувати екологічно безпечні протруйники на основі природних компонентів.
Ответить
Я завжди використовую інкрустацію мікроелементами. Особливо актуально для південних регіонів, де в ґрунті їх часто не вистачає.

Не забувайте про обробку насіння перед посівом стимуляторами росту.
Також важливо правильно підготувати посівний матеріал та вибрати якісний сорт.
Ответить
І ще одне: не варто забувати про передпосівну обробку насіння електромагнітним полем. Це покращує схожість та енергію проростання.

Але враховуйте, що цей метод потребує спеціального обладнання.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: