Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вплив мульчування на врожайність кукурудзи у зоні Полтавщини
Здрастуйте, шановні колеги! Вже декілька років я випробовую різні методи мульчування під кукурудзу. У цьому регіоні дуже посушливе літо і збереження вологи в ґрунті - критично важливе питання. Я пробував солом'яну, поліетиленову та органічну мульчу.

Солома гарно тримає вологу, але швидко перегниває, особливо якщо її багато. Поліетилен добре утримує вологи, але може підвищити температуру ґрунту і обмежити надходження кисню. Органічна мульча - сіно, тирса - також непоганий варіант, хоч і потребує більшого нанесення.

Я помітив, що найкращі результати дала комбінація солом'яної та органічної мульчі: спочатку шар соломи для утримання вологи, потім шар тирси або сіна. Звичайно, все залежить від погодних умов і типу ґрунту.

Які ваші думки та досвід щодо мульчування під кукурудзу? Хотів би обмінятися інформацією!
Ответить
Дякую за відповіді, колеги!

SoilDoctor, температура підвищується незначно. Солома і органічна мульча створюють захисний шар від прямого сонячного проміння.

AgroPivden, агроволокно - цікавий варіант. Але як з температурою під ним? І чи не заважає воно доступу корисних комах?
Ответить
Додаю ще декілька копійок.

У нас на Чернігівщині мульча дуже допомагає зберегти вологу і зменшити кількість прополок. Проте, солома може бути заражена хворобами кукурудзи та гризунами.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: