Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Вітаю всіх учасників форуму! Мене звати Віталій, я займаюсь землеробством у Миколаївській області вже понад 10 років. На сьогоднішній день ми повністю перейшли на технологію no-till і хочемо поділитися своїм досвідом та обговорити перспективи її застосування в степовій зоні.
Протягом останніх кількох років ми спостерігаємо значне покращення стану ґрунту після переходу на no-till. Збільшилась кількість корисної мікрофлори, зменшилось випаровування вологи з поверхні ґрунту і, відповідно, підвищилась його родючість. Однак є й деякі труднощі - зокрема, проростання бур'янів може бути більш проблематичним в умовах недостатнього зволоження.
Я хотів би почути думки інших фермерів, які мають досвід застосування no-till у степових районах. Які культури ви вирощуєте? З якими проблемами зіштовхувались і як їх вирішували? Чи задоволені результатами?
Темы: 35
Присоединился: Mar 2010
Доброго дня! Мене звати Олексій, я орендую землю в Полтавській області. Ми пробували no-till на невеликій площі, вирощуючи кукурудзу та соняшник. В перші роки було складно боротися з бур'янами, але зараз ситуація покращилась.
На мою думку, для успішного застосування no-till в степу дуже важливо правильно підбирати гербіциди і дотримуватись технології внесення.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Вітаю, колеги! Я - агроном-консультант з Донецької області. Хочу сказати, що no-till - це дуже перспективна технологія для нашої зони, особливо в умовах змін клімату.
Необхідно враховувати особливості ґрунту і вибирати культури, які добре реагують на цю технологію. Наприклад, я знаю випадки, коли фермери успішно вирощували багаторічні трави та зернові після просапних культур.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Доброго дня. Я Володимир, працюю на хлібозаводі. Ми закуповуємо зерно у багатьох фермерів по всій Україні.
Останнім часом ми спостерігаємо збільшення поставок зерна від аграріїв, які використовують no-till технології. Зерно виглядає більш здоровим і має кращі показники якості.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Доброго вечора всім. Я Іван з Херсонської області.
Ми вже третій рік використовуємо no-till і дуже задоволені результатами. Особливо приємно, що зменшились витрати на паливо і техніку. Єдине - потрібно дуже уважно підходити до вибору гібридів соняшнику, які добре проростають в наших умовах.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Доброго дня! Я Марія, працюю на фермі. Ми почали впроваджувати no-till з цього року.
Поки що маємо сумніви щодо ефективності технології у наших умовах. Потрібно більше часу і досвіду, щоб зрозуміти всі її переваги та недоліки.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Привіт! Я Олег, займаюсь вирощуванням технічних культур на Харківщині.
Ми застосовуємо no-till вже 5 років. Помітили значне покращення структури ґрунту і збільшення врожайності соняшнику та ріпаку. Головне - правильно підбирати дози гербіцидів, щоб не пошкодити культуру.