Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Посадка черешни та вишня: терміни і способи на Запоріжжі
Всім привіт! Я вже кілька років займаюся вирощуванням черешні та вишні в Запорізькій області. Хочу поділитися своїм досвідом, а також отримати ваші поради.

Зазвичай я саджу дерева навесні (у квітні-травні) або восени (у вересні). Весняна посадка дає швидший ріст і плодоношення, але є ризик пошкодження ростовими пагонами. Восени ж саджанець встигає укорінитися до зими.

Я віддаю перевагу посадці ямками глибиною близько 60 см і шириною не менше 80 см, з обов'язковим внесенням органічних добрив: перегній, компост. Важливо замульчувати пристовбурні кола соломою або тирсою для збереження вологи.

Які ще хитрощі використовуєте ви? Як оберігати дерева від шкідників і хвороб в нашому регіоні?
Ответить
Доброго дня! На Полтавщині ми садимо черешню і вишню в основному навесні. Але останнім часом експериментую з осінньою посадкою, щоб трохи розширити сезон.

Обов'язково обробляю саджанці перед посадкою: замочую коріння у розчині мідного купоросу для профілактики хвороб. Також, якщо ґрунт глинистий, роблю дренаж з щебеню.
Ответить
Привіт!

Що стосується шкідників, то у нас часто трапляються вишневі мухи та попелиці. Рекомендую обробляти дерева навесні розчином інсектициду, але обов'язково дотримуйтесь норм і термінів очікування.

А ще дуже важлива профілактика - підв'язування гілок, щоб вони не ламалися від ваги плодів.
Ответить
Здоровенькі були!

У нашому регіоні, в Херсонській області, черешня та вишня часто страждають від коккомікозу. Для профілактики я обприскую дерева залізним купоросом до розпускання бруньок.

Ще один важливий момент - це полив! Особливо під час формування плодів.
Ответить
Вітаю всіх!

Я саджаю черешню та вишню на сонячному місці, захищеному від північних вітрів. Також вношу під корінь дерев'яну золу - це хороше джерело калію.

Ще раджу придивитися до нових, стійких до хвороб сортів черешні.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)