Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Результаты агрохимического анализа и рекомендации по внесению удобрений в Харьковской области
Добрый день, уважаемые коллеги! Недавно проводил агрохимический анализ на своих полях в Змиевском районе. Результаты оказались несколько неожиданными: pH немного защелочен (8), содержание фосфора и калия - удовлетворительное, а вот запасы азота явно недостаточны.

Подскажите, пожалуйста, какую схему внесения удобрений вы бы посоветовали в данной ситуации? У меня около 100 гектар ярового ячменя. Хотелось бы получить рекомендации по дозам и срокам подкормки. Также интересует, какие отечественные производители удобрений наиболее зарекомендовали себя.

Заранее благодарен за помощь!
Ответить
Доброго дня! З вашими показниками pH та нестачею азоту, рекомендував би в першу чергу внести аміачну селітру. Спробуйте розрахувати необхідну норму за формулою на основі аналізу ґрунту і запланованого врожаю.

З вітчизняних виробників можу порекомендувати «Сумихімпром» - у них якісна продукція, ціни досить прийнятні.
Ответить
Я б почав з внесення сульфату амонію. Він має більш кислий характер і допоможе трохи знизити pH, хоча й незначно. Потім додайте селітру для компенсації нестачі азоту.

Також раджу провести аналіз води, яку ви використовуєте для поливу, оскільки вона може впливати на рівень pH ґрунту.
Ответить
Не погоджуюсь з SoilDoctor щодо сульфату амонію. Він може містити певні домішки, що негативно вплинуть на якість зерна.

Внесіть карбамід у фазі кущіння - це забезпечить швидкий ріст рослин і відмінний урожай.
Ответить
Я вже багато років використовую добрива «ДніпроАзоту». У них якісна продукція і завжди можна отримати консультацію агронома. Що стосується схеми підкормки, то для ячменю в Харківській області найоптимальніше буде внести комплексне мінеральне добриво перед посівом, а потім повторити азотну підгодівлю через два тижні після сходів.
Ответить
Вносила карбамід на полях в Красноградському районі. Результат - чудовий, рослини добре розвиваються.

Але хочу поділитися своїм досвідом: якщо після дощу ви спостерігаєте жовтизну листя ячменю - це нестача магнію. Внесіть сульфат магнію.
Ответить
Не забудьте про внесення сірки, особливо якщо ви плануєте вирощувати ячмінь на силос. Це допоможе підвищити вміст білка в кормі.

Зверніть увагу також на рівень магнію - він часто є лімітуючим фактором у Харківській області.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)