Темы: 11
Присоединился: Jul 2019
Доброго дня всім! Нещодавно бачив рекламу нових гібридів ячменю з підвищеною стійкістю до хвороб і посухи. Цікаво почути думки тих, хто вже пробував їх вирощувати. Чи варта ця інвестиція? Я сам цього року планую сіяти новий сорт - 'Степовий', але поки що дуже сумніваюся.
Читав різні відгуки в інтернеті, і там думки різняться: одні кажуть, що це чудо-технології і варто брати, інші навпаки вважають, що це розвод. Мені цікаво почути досвід місцевих фермерів з нашого регіону.
Враховуйте також екологічні наслідки - чи не впливають ці гібриди негативно на ґрунт та навколишнє середовище? Чи є якісь органічні альтернативи?
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Привіт! Я вирощував 'Степовий' минулого року на невеликій ділянці. Результати були непогані - вродив добре, хоча й довелося підживити додатково.
Щодо екологічних наслідків, то мені нічого поганого не трапилось, але я також використовую органічні методи обробітку ґрунту. Рекомендую подивитися на дослідження місцевої агростанції про вплив гібридів.
Темы: 12
Присоединился: Sep 2018
Я не раджу поспішати з новими гібридами. Зараз дуже багато 'супер-сортов', які на практиці дають зовсім інші результати, ніж в рекламі.
Особливо слідкуйте за адаптацією сорту до вашого регіону - якщо він розроблений для півдня України, то на Полтавщині може і не показувати належних результатів.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Ячмінь 'Степовий' має хорошу посухостійкість, але я б радив його висівати після проса або сої. Враховуйте також можливість появи хвороб - фунгіциди краще застосовувати профілактично.
Не забудьте про сівозміну та вапнування ґрунту.
Темы: 60
Я випробовував 'Степовий' на своїй землі. В принципі, врожайність була хороша, але у мене виникли проблеми з проростанням.
Можливо, я неправильно підготував ґрунт - треба було глибше розпушити.
Темы: 204
Мені також цікаво почути про екологічний вплив нових гібридів.
Я намагаюся вирощувати все максимально органічно, і не хочу завдати шкоди довкіллю.