Темы: 60
Присоединился: Jul 2019
Доброго дня! Цього року планую посіяти сорт пшениці "Амалія". Багато чув про нього хороших відгуків, але хотілося б послухати досвід тих, хто вже його вирощував. Які врожаї отримували? Чи не було проблем з хворобами чи шкідниками? Цікавить також, як поводиться сорт при різних технологіях обробки ґрунту.
У мене запланована мінімальна обробка та сівозміна з кукурудзою. Хотілося б дізнатися вашу думку щодо цього питання. Вдячний за будь-які коментарі та поради!
Темы: 9
Присоединился: Jul 2019
Я вирощував "Амалію" минулого року. Врожайність була непогана - близько 5 т/га, хоча рік був не надто сприятливий з опадами. Основна проблема - це попелиця навесні. Але вчасне обприскування фураданом вирішило цю проблему.
Щодо мінімальної обробки, то у мене також саме такий підхід. Вважаю, що сорт добре реагує на неї.
Темы: 20
Присоединился: Sep 2018
"Амалію" вирощуємо вже кілька років. Врожайність зазвичай в районі 6 т/га, але це дуже залежить від вологи і сортової чистоти посівного матеріалу. Якщо насіннєвий матеріал неякісний - проблем буде багато.
До речі, зверніть увагу на ураження борошнистою росою, особливо в південних регіонах.
Темы: 12
Хлопці, а які дози фурадану ви використовували для обробки від попелиці? Я теж планую сіяти "Амалію".
І ще одне - чи потрібно проводити позакореневе підживлення мікроелементами?
Темы: 29
Я використовував фурадан в дозі 4 кг/га. Позакореневе підживлення мікроелементами не проводив, але думаю, що воно могло би дати додатковий ефект. А так, попелиця - основна проблема, як і писали раніше. З борошнистою росою у мене проблем не було.