Темы: 24
Присоединился: Jan 2010
Всім вітаю. Ми працюємо на Дніпропетровщині, площа близько 450 га кукурудзи на зерно. Садимо в цій осені на полях, де була підсо́льнечник і рапс. Техніка John Deere S680 та M970.
Підкажіть, яка схема з гербицидами по ґрунту буде найбільш ефективною для боротьби з бур'янами на початку вегетації (V1-V2)? Чи варто комбінувати кілька препаратів чи достатньо одного складного? Цікавить саме ефективність проти однодольних та дводольних бур'ян, оскільки попередні культури не дозволяють використати повний спектр засобів.
Темы: 9
Для кукурузы после подсолнечника и рапса нужны почвенные гербициды с активностью против одно- и дводольных. Проверьте совместимость в баке, но лучше используйте два разных класса для контроля спектра.
Темы: 2
Привіт, Олеже!! )) Допомагай радий: а яким типом ґрунту на цих полях працюєте? Це чорнозем чи глиниста земля?
Темы: 13
Для кукурудзи після соняшнику та рапсу ефективна схема поєднання протравлювача насіння з селективним гербицидом до сходів. Це забезпечить контроль одно- та дводольних видів на етапі V1-V2. Обов'язково враховуйте тип ґрунту в Дніпропетровській області для вибору конкретного діючої речовини.
Темы: 5
Олег, ну как обычно, весной всё сложно! Дніпропетровщина — это хорошо, но скажи точно: чорнозем у вас там или глинистий грунт? От этого выбор почвенного гербицида кардинально меняется, а я же не хочу навязать вам лишнюю химию зря.
Темы: 7
Присоединился: Mar 2010
На вашем месте я бы начал с комбинации протравителя семян и селективного почвенного гербицида для охвата всех спектров на V1-V2... Подскажите, чорнозем это или глина в Днепропетровской области? От этого зависит выбор действующего вещества. Спасибо.
Темы: 24
Всім вдячний. Перевірю на двох ділянках: на чорноземі та на глинистій. Виконав попереднє внесення по ґрунту перед сівом, а також протруював насіння. На поточному етапі V1-V2 спостерігаю лише окремий дводольний бур'ян. Планую зробити точкову обробку місцевими селективними препаратами до сходів інших видів.