Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пшеница на озимой: кто как боролся с сорняками в фазе всходов
День добрий. Мій дім у Полтавській області. Працюємо на полях близько 120 гектарів. Техніка зараз трактор MTZ та комбайн від Клааса. Посіли озиму пшеницу середньозрілий сорт минулої осені. Зараз помічаю, що в рядках є бур'яни, хоча перед посівом робили обробку ґрунту. Підкажіть, чи не пізно вже використовувати гербицид по листу або краще щось відпрацювати на землі? Чи хтось стикався з такою проблемою в таких умовах?
Ответить
Привет, сосед! Не паникуй, это частая история у нас в Полтавщине. Я бы сначала проверил сорт на устойчивость к гербицидам, а потом уже решал, что колупать: почвенку или листовой препарат. Главное — не навредить всходам.
Ответить
Валерий65: Приветствую. На почве и сорнях какая обработка была осенью? Какой именно гербицид применяли на всходах сейчас?
Ответить
Сергій, брешешь?! Бур'яни ростуть прямо в рядках!? Це жахливо! Не знаю, що за "земляна обробка" була, але зараз треба терміново показати посіви агрохіміку на полях!!! Може, треба щось із фазового гербіциду? Не шкоди пшениці!
Ответить

Сергій, на вашем месте я бы сначала проверил сорт на устойчивость к гербицидам, а потом уже решал: почвенку колупать или листовой препарат. Главное — не навредить всходам зерновых. Подскажите, какая именно обработка была осенью?
Ответить
Всім спасибі... Проверил сорт на гербіцидидапність. Оказалось, що не підходить для повнолітньої обробки в цій фазі. Зараз планую зробити точкову хімічну боротьбу найпоширеніших бур'янів в рядках, щоб не шкодити пшениці.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)