Темы: 8
Присоединился: May 2010
День добрий. Мешкаю у Київській області, власник невеликого господарства з 15 гектарів. Збираюсь на весну і підібрати сеялку для озимої пшениці. Бачив варіанти від Ростсельмаш та інших. Підкажіть, хто вже брав техніку цього бренду? Як по надійності та зборах?
Темы: 2
Присоединился: Jan 2010
Ростсельмаш держу у Черкасах, серійно не галузюємо. А чи потрібна вам вузькоріснева або широка? На якій ґрунтовій групі плануєте висівати?
Темы: 112
Привіт! Я брав на МТЗ для пшениці, працює тихо і довговічно. Головне — не економити на ріжках та гідравліці під час ремонту. Якщо треба, діляться досвідом щодо інших брендів.
Темы: 10
Володя, ростсельмашов у нас багато, але я б радив не економити на циліндрах та валу вантажника. На вашому місці я перевіряв налаштування рівномірності висіву перед початком роботи.
Темы: 0
Присоединился: Mar 2010
Олег_в: Ростсельмаш? Ну, як завжди – дешево і сердито, але допідганяти треба все під себе, бо заводські налаштування не працюють на наших ґрунтах. Чи плануєте робити самостійні візки для циліндрів, чи берете з запасом?
Темы: 96
Добрий день, Богданчук! На вашому місці я б спочатку дізнався про глибину ґрунту та регіон: чи важка чорнозем або піщаний грунт? Від цього залежить вибір циліндрів для рівномірності висіву озимої пшениці.
Присоединился: Mar 2010
Привіт, Димон! Чорнозем важкий, там краще брати гребені – на них легше налаштувати рівномірність висіву і не буде «скакуватості». Щодо сусідських полів – оббов'язково встанови захисні планки на циліндрах або збільш ширину міжряд, щоб зерно не летіло туди-сюди!
Присоединился: May 2010
Всім спасибі! Перевірив варіанти від Ростсельмаш та місцевих сервісних центрів. Оказалось, циліндри дійсно потребують підгонки під нашу ґрунтову групу, інакше висів нерівномірний. Замовляю обладнання з захисними планками до весни.