04-01-2023, 10:40 AM
Здрастуйте всім! Як і обіцяв, поділюся своїми спостереженнями щодо захисту посівів сої. Цього року зіткнувся з серйозною проблемою - масовим пошкодженням рослин довгоносиками. Пробував різні методи: інсектициди та біологічні препарати. Найкращий результат показав комплексний підхід, який включає обробку фунгіцидом для профілактики хвороб на початку вегетації та пізніше - застосування інсектициду системної дії при перших ознаках шкідників.
На додаток до хімічних засобів, я рекомендую проводити агротехнічні заходи: правильну сівозміну, підживлення рослин мікроелементами, особливо бором та цинком. Це допомагає підвищити стійкість сої до шкідників і хвороб.
Також звертайте увагу на вибір якісного посівного матеріалу - сучасні гібриди сої вже мають певний рівень захисту від основних захворювань та шкідників. Я вважаю, що це вкрай важливий аспект при організації виробництва.
На додаток до хімічних засобів, я рекомендую проводити агротехнічні заходи: правильну сівозміну, підживлення рослин мікроелементами, особливо бором та цинком. Це допомагає підвищити стійкість сої до шкідників і хвороб.
Також звертайте увагу на вибір якісного посівного матеріалу - сучасні гібриди сої вже мають певний рівень захисту від основних захворювань та шкідників. Я вважаю, що це вкрай важливий аспект при організації виробництва.