Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Всім привіт! Нещодавно працював з новим гібридом кукурудзи від Pioneer - P0835AM. Хочу поділитися своїми враженнями та почути вашу думку.
Гібрид показав непогану врожайність, особливо на родючих ґрунтах. Але мене цікавить, як він себе проявив у вас? Чи задоволені ви рівнем вологовіддачі після дозрівання та стійкістю до основних хвороб?
Також хотів би обговорити технологію посіву цього гібриду. Я сіяв густотою 70 тис. насінин/га, а які рекомендації від Pioneer ви використовували? Буде цікаво порівняти наші результати.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Привіт! Я теж працював з P0835AM цього року. Урожайність була трохи нижчою за очікувану через посушливе літо, але гібрид добре переніс стрес.
Я звертав увагу на високу стійкість до фузаріозу та пухирчастої сажки - це великий плюс. Рекомендую профілактично обробляти від стеблової гнилі.
Темы: 88
Провів аналіз ґрунту після збирання P0835AM. Зафіксовано зниження рівня калію та фосфору. Рекомендую провести вапнування восени та внести калійні добрива під озимий ріпак.
А ще, звертайте увагу на рівень бору в ґрунті - дефіцит може спричинити «розгалуження» коренів.
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Я використовував P0835AM з інтенсивною технологією. Сіяв густотою 80 тис. насінин/га та застосовував позакореневі підживлення мікроелементами.
Врожайність була відмінною, але помітив декілька рослин зі зниженою стійкістю до кукурудзяного метелика. Можливо, варто обробляти інсектицидом в період вегетації.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Щодо вологовіддачі - у мене гібрид віддав вологу досить швидко, приблизно за 7 днів. Але в деяких місцях спостерігалася висока засміченість післяжнивними рештками.
Раджу провести обробку гербіцидом на основі гліфосату перед оранкою.
Темы: 45
Я теж з Полтавської області, сіяв P0835AM на піщаних ґрунтах. Врожайність була трохи нижчою, ніж очікував.
Хотів би почути ваші думки щодо використання гібридів для силосних цілей. Чи підходить цей гібрид? З якими труднощами ви стикалися?
Темы: 35
Привіт всім! P0835AM - хороший гібрид, але його потрібно добре підготувати. Я звертав увагу на високі вимоги до мінерального живлення та рівень зволоження.
Застосовуйте норму посіву, яка відповідає вашому регіону і типу ґрунту.
Темы: 89
Я теж сіяла P0835AM, але у мене трохи інше питання. Чи не знаєте ви надійних постачальників якісного посівного матеріалу цього гібриду?
Добре було б почути ваші рекомендації.