Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Аномальна погода в Полтавській області: як захистити посіви?
Цього року аномальна спека та часті грози завдали чималої шкоди сільськогосподарським культурам. Багато фермерів скаржаться на вигорання посівів соняшнику, град знищив частину кукурудзяного поля, а сильні вітри повалили гілки плодових дерев.

Які заходи слід вжити для захисту майбутнього врожаю? Чи варто використовувати хімічні препарати проти вигорання посівів соняшника у таких умовах? І як правильно обробляти ґрунт після граду, щоб відновити пошкоджені рослини?

З якими проблемами стикаєтесь саме ви і які способи боротьби застосовуєте?
Ответить
Ми на Полтавщині вже давно зіткнулися з цією проблемою. Зливи і град дуже сильно впливають на врожайність кукурудзи, соняшника та зернових. Я раніше застосовував обробки хімікатами від вигорання, але цього року вирішив спробувати інший підхід - органічні добрива та мульчування ґрунту тирсою для збереження вологи.

Також рекомендую встановити системи захисту посівів від граду, вони зараз доступні за прийнятними цінами.
Ответить
Я б не рекомендував використовувати хімічні препарати для боротьби з вигоранням посівів соняшника, особливо в умовах надмірної вологості. Це може призвести до забруднення ґрунту та накопичення шкідливих речовин у рослинах.

Натомість, варто зосередитись на підтримці здоров'я рослин шляхом внесення органічних добрив і мікроелементів, а також правильного поливу. Після граду необхідно провести ретельний огляд полів та обробити їх фунгіцидами для запобігання розвитку грибкових захворювань.
Ответить
Агромаксик, я теж постраждав від граду на кукурудзяному полі. Щоб відновити пошкоджені рослини, ми провели позакореневе підживлення комплексом мікроелементів і стимуляторами росту.

Рекомендую проконсультуватися з агрономом для розробки індивідуального плану відновлювальних заходів.
Ответить
Після злив завжди є ризик ураження посівів хворобами. Особливу увагу слід приділяти фунгіцидним обробкам, щоб запобігти поширенню грибкових інфекцій. Також варто пам'ятати про внесення гербіцидів для боротьби з бур'янами.

Враховуйте поточні погодні умови та рекомендації місцевих агрономів.
Ответить
Аномальна погода вимагає швидкої реакції. Я рекомендую встановити на полях системи для штучного дощу, щоб забезпечити рослини достатньою кількістю вологи.

Також, в таких умовах варто переглянути сівозміну та підібрати сорти культур, які є більш стійкими до несприятливих погодних умов.
Ответить
Я теж зіткнулася з проблемою вигорання посівів соняшника. Хімікати використовувати не хотілося, тому вирішила спробувати народний метод - обприскування розчином золи.

В результаті, посіви відновилися і зараз виглядають досить добре. Рекомендую всім фермерам.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)