Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вирощування сорту Гала: поради та досвід
Здрастуйте! Хочу поділитися своїм невеликим досвідом вирощування яблук сорту Гала. Вже п'ять років маю два деревця на ділянці, і хочу спитати у більш досвідчених садівників про догляд за ними.

Перші плоди отримали через три роки після посадки, але вони були дрібні та не дуже смачні. Торік дерева дали непоганий урожай - близько 30 яблук з кожного. Проте помітив, що деякі з них почали гнити прямо на гілках.

Я вносив мінеральні добрива двічі на рік: навесні та після збору врожаю. Також робив профілактичну обробку від хвороб та шкідників три-чотири рази за сезон. Чи достатньо цих заходів, чи потрібно щось змінювати?

Буду дуже вдячний за ваші поради!
Ответить
Доброго дня! Я теж вирощую сорт Гала вже років десять. Важливо проводити літню обрізку - це покращить провітрювання крони та зменшить ризик хвороб.

Щодо гниття яблук, можливо, варто спробувати інший препарат для обробки від парші чи плодової гнилі. Також важливо своєчасно прибирати опале листя - це допоможе позбавитися збудників хвороб.
Ответить
Я теж стикався з проблемою гниття яблук Гала. Мої дерева були схильні до парші, тому вживав радикальних заходів - три обробки препаратами міді ранньою весною та після цвітіння. Це допомогло значно зменшити поширення хвороби.
Ответить
Ще один важливий момент - підживлення. Вносьте органічні добрива восени, наприклад, перегній або компост. Це покращить родючість ґрунту та підвищить імунітет дерева.

Також можна спробувати внести трохи борної кислоти навесні - це позитивно впливає на формування плодів.
Ответить
Я також вирощую Галу, і хочу додати про важливість аналізу ґрунту. Недостаток певних елементів може негативно впливати на здоров'я та врожайність дерев. Зверніться у місцеву лабораторію для проведення аналізу та внесення необхідних мікроелементів.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)