Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сорго як альтернатива кукурудзі у посушливих умовах України
Шановні колеги та форумчани! У зв'язку зі змінами клімату і все більшим ризиком засухи, багато фермерів шукають більш стійкі культури. Сорго – це дивовижна рослина з посухостійкістю, яка вже давно вирощується у південних регіонах України.

Я сам почав експериментувати цього року і мої перші враження дуже позитивні: швидкий ріст, гарний врожай, не потребує багато води. Проте, є й деякі труднощі – складно знайти насіння якісного посівного сорту та визначитися з термінами посіву. Можливо хтось має досвід вирощування сорго і поділиться своїми порадами?

Які сорти сорго вважаються найбільш перспективними для України? Чи потрібні додаткові обробки ґрунту при його вирощуванні та як правильно підібрати добрива?
Ответить
Я теж цікавлюся сорго вже кілька років. Порада: шукайте насіння у господарстві «Агро-Регіон». У них є гібриди, які добре зарекомендували себе в Україні.

Щодо термінів посіву, то все залежить від регіону і погодних умов, але орієнтуйтеся на кінець квітня – початок травня. На мій досвід, сорго краще підходить для легких ґрунтів з гарною аерацією.
Ответить
Варто враховувати, що сорго чутливе до заморозків, тому слідкуйте за прогнозом погоди. Під час вегетації я рекомендую внести азотні і фосфорні добрива для стимулювання росту. Також необхідно провести гербіцидну обробку від бур'янів.

Я використовував сорго як сидерат, воно добре очищає ґрунт.
Ответить
Я вирощую сорго на корм худобі. Воно добре зберігається в сіні, і худоба його охоче їсть.

Але у мене проблема: часто з'являються птахи, які клюють зерно прямо з качанів! Чи є якийсь спосіб їх відлякати?
Ответить
Марія Степанівна, можна спробувати розвісити брязкальця або світловідбиваючі стрічки на полі. А ще є спеціальні ультразвукові відлякувачі птахів.

ФермерПолтава, я додам, що в південних районах сорго добре реагує на зрошення.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)