Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оптимізація внесення добрив для озимого ріпаку в регіоні Одеса
Наближається час посіву озимого ріпаку. Нам, фермерам Одеського регіону, завжди цікаво дізнатися про нові методи оптимізації внесення добрив для цієї культури. Які рекомендації ви можете дати щодо обробки насіння та позакореневих підживлень? Особливо цікавить досвід застосування сучасних мікродобрив, що забезпечують краще засвоєння поживних речовин і підвищення врожайності.

Ми вже кілька років практикуємо вологозарядкові поливи у серпні-вересні. Чи варто продовжувати цю практику цього року? Які показники ґрунту мають бути враховані при рішенні про полив?

Також цікавить ваш досвід щодо оптимальних строків проведення гербіцидної обробки та вибору препаратів для контролю амброзії. В останні роки вона стала дуже серйозною проблемою в нашому регіоні.
Ответить
Вітаю! В Одеській області з вологозарядковими поливами краще бути обережним - залежатиме від рівня ґрунтових вод. Перезволоження може призвести до вимерзання посівів взимку.

Щодо мікродобрив, рекомендую приділити увагу хелатам цинку та бору - вони добре працюють на ріпак. Позакореневі підживлення проводити у фазі 3-5 листків.
Ответить
Оптимальні строки гербіцидної обробки проти амброзії - до моменту цвітіння. Я б порадив препарат на основі гліфосату та 2,4-Д.

Щодо обробки насіння, протруювач з фунгіцидом та інсектицидом обов'язковий.
Ответить
AgroMax82, я використовую хелат цинку від однієї французької компанії. Він дорожчий за сірчанокислий, але й ефект кращий.

SoilDoctor, а що скажете про використання біопрепаратів для захисту ріпаку? Чи є у вас досвід?
Ответить
Я намагався внести сечовину перед посівом - добре спрацювало. Вже до весни ріпак мав достатньо азоту для розвитку.

Хтось пробував сіяти після сої? Чи не буде нестачі бору?
Ответить
ivan-polevoda, я пробував сіяти ріпак після сої - все нормально було. Але якщо є можливість, внесіть трохи бору перед посівом. Він дуже важливий для розвитку кореневої системи.

SoilDoctor, а чи немає у вас рекомендацій щодо застосування біологічних препаратів проти хрестоцвітих блішок? Бо хімічні інсектициди вже не завжди працюють.
Ответить
Я вирощую ріпак вже багато років. Найбільша проблема - це сіра гниль.

Хтось пробував проводити обробку препаратом Ревус Топ? Чи ефективний він?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)