Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Здрастуйте всім! Хочу поділитися своїми спостереженнями та запитати поради щодо вирощування соняшнику в нашому регіоні. Минулого року зіткнулися з проблемою — посіви піддалися нападу шкідників, особливо совки. Використовували інсектициди, але вони не дали бажаного результату.
Цього сезону плануємо сіяти гібрид соняшнику «Сонячний удар» від компанії Маїс. Чи має хтось досвід роботи з цим гібридом? Які агротехнічні заходи ви рекомендуєте для захисту посівів від хвороб і шкідників у нашому регіоні?
Також цікавить ваше бачення щодо оптимальних термінів сівби в умовах Запорізької області. Дякую за вашу допомогу!
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Вітаю вас! З гібридом «Сонячний удар» я працюю вже другий рік. У нас на Полтавщині він показав непогану врожайність, але при суворому дотриманні технології вирощування.
Щодо шкідників, то вам варто звернути увагу не тільки на інсектициди, а й на профілактичні заходи. Наприклад, сіяти соняшник у поєднанні зі стійкими попередниками.
Темы: 35
В Запорізькій області оптимальні терміни сівби соняшнику припадають на кінець квітня - початок травня. Важливо враховувати погодні умови конкретного року.
Щодо шкідників, то спробуйте використовувати біологічні препарати для захисту посівів. Вони безпечні для навколишнього середовища і мають менше обмежень щодо термінів застосування.
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Я також сіяв соняшник у Запоріжжі. Найкраще, на мою думку, це проводити передпосівну обробку посівного матеріалу фунгіцидами та інсектицидами для запобігання розвитку хвороб і шкідників.
Не забудьте про внесення мінеральних добрив. На початкових етапах росту рослинам необхідний азот, а в період формування кошиків — фосфор і калій.
Темы: 45
Обов'язково обробляйте насіння перед сівбою. В мене дуже добре себе зарекомендував препарат «Командор». Він не тільки захищає від шкідників, а й стимулює ріст рослин.
І ще один важливий момент — стежте за вологістю ґрунту і вчасно робіть полив. Соняшник дуже чутливий до нестачі вологи.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Вважаю, що сорт «Сонячний удар» - гарний вибір для вашого регіону. Але потрібно враховувати й ґрунтові умови.
Після посіву обов'язково проведіть боронування для закриття вологи та знищення бур'янів.