Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Протравливание ячменя: когда начинать и чем обработать?
Доброго времени суток! Назрел вопрос по протравливанию посевного ячменя. В этом году планую засеивать озимый, но мучают сомнения, с чего начать обработку и как правильно подобрать препарат. Хотелось бы услышать опыт тех, кто уже занимается этим делом.

Читала в интернете различные мнения, что протравливание нужно начинать за месяц до посева. Но насколько это актуально для наших условий? Я живу в Черниговской области и знаю, что весна у нас переменчивая: то заморозки, то потепление.

Также интересует вопрос выбора препарата. Какие средства считаете наиболее эффективными против основных заболеваний ячменя – септориоза, сетчатой пятнистости, фузариозной головни? И нужно ли их комбинировать?
Ответить
Доброго дня! Я вже декілька років займаюсь вирощуванням ячменю. В Чернігівській області рекомендують починати протравлювання за 2-3 тижні до посіву, оскільки погодні умови непередбачувані.

З препаратів можу порадити Максим XL – дієвий проти широкого спектру хвороб і добре зарекомендував себе. Також можна розглянути Віал Траст або Арцел.
Ответить
ФермерПолтава, дякую за пораду! Я також чув про Максим XL. Він дійсно ефективний і надійний.

Щодо Арцелу – в цьому році теж планую його використовувати для ячменю. Помітив, що він добре бореться з сірою гниллю.
Ответить
А я завжди застосовую протруйник Рекс Дуо. Він, на мою думку, ідеальний для початкового етапу розвитку рослини.

Тільки не забудьте дотримуватись інструкції щодо норм витрати препарату. Інакше можна отримати зворотний ефект.
Ответить
Я вже декілька років використовую біологічний протруйник Триходермін. Він, на мою думку, добре захищає від кореневих гнилей і не шкодить навколишньому середовищу.

Але він має деякі недоліки: потрібно зберігати в холодному місці і обробляти посівний матеріал безпосередньо перед посівом.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)