Темы: 60
Присоединился: May 2014
Добрый день всем! Подскажите пожалуйста оптимальную дозу минеральных удобрений для посева сои. Это наш первый год с соей, поэтому опыта нет совсем. Насколько я понял из статей в интернете, нужно давать азот, фосфор и калий. Но какая именно должна быть пропорция?
Почва у нас суглинистая, поле находится в Черниговской области. Погода пока переменчивая, не знаю как сложится дальше.
Просьба поделиться опытом, что бы мы не натворили глупостей.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Добрий день! Я займаюсь вирощуванням сої вже кілька років. На суглинистій землі в Чернігівській області ми використовуємо дозу азоту близько 100 кг/га, фосфору — 50 кг/га і калію — 70-80 кг/га.
Оптимальна пропорція може змінюватися залежно від аналізу ґрунту. Рекомендую зробити аналіз, щоб точно визначити потреби вашого поля.
Темы: 86
Присоединился: Dec 2012
Я б ще додав про мікроелементи. Нестача бору, молібдену та сірки може призвести до значних втрат врожаю.
Зазвичай я використовую суміші для позакореневого підживлення, які містять всі необхідні елементи.
Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Щодо позакореневого підживлення, то це хороша ідея. Але не варто переборщити з дозами, бо можна обпекти листя.
Ми в Південній області використовуємо спеціальні суміші для сої, які містять також амінокислоти.