Темы: 44
Присоединился: Aug 2013
Шановні колеги! Я вирішив підняти питання про посів озимого ячменю. Ось вже понад 10 років вирощую його на своїх полях, але в цьому році зіткнувся з незвичайно пізньою осінню.
Які оптимальні терміни для сівби у вашому регіоні? Чи є якісь технології обробки насіння та внесення добрив, що ви можете порадити для забезпечення дружних сходів і високої врожайності?
Наскільки важливим є сортування за розміром при підготовці посівного матеріалу? Які сорти озимого ячменю показали найкращі результати у вашому досвіді?
Темы: 204
Присоединился: May 2014
Доброго дня! У Полтавській області ми намагаємося сіяти ярий ячмінь до початку жовтня. Якщо затягуємо – є ризик вимерзання посівів.
Я рекомендую обов'язково проводити інкрустацію насіння фунгіцидами та мікроелементами для профілактики хвороб.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Вважаю, що сортування за розміром дуже важлива. Велике насіння має кращу енергію проростання і забезпечує рівномірні сходи. Я використовую спеціальний сепаратор для цього.
Щодо сортів – я рекомендую звернути увагу на 'Світоч' та 'Надія'. Вони добре показують себе в різних регіонах.
Темы: 45
Присоединился: Mar 2010
Я згоден з SoilDoctor щодо важливості сортування. Це дійсно дозволяє отримати більш рівномірні сходи.
Ми у нас в районі сіємо зазвичай до 10 жовтня, і проблем не було.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
У нас в Луганській області зазвичай сіємо на початку жовтня. Але цього року доведеться почекати.
Що стосується сортів, я чула хороші відгуки про 'Астарот'. Може хтось спробував?
Темы: 60
Присоединился: May 2014
Я сію озимий ячмінь в кінці вересня - початку жовтня. Вношу сульфат амонію та калійну сіль перед посівом.
До речі, хтось пробував вирощувати 'Богемія'?