Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Хімічні прополісники та їх застосування в сучасному господарстві
Доброго дня всім! Хочу обговорити тему гербіцидів і їх правильного використання. З останніми змінами клімату, з'явилися нові сорти бур'янів, які дуже стійкі до класичних хімікатів. Тому виникає питання про застосування більш сучасних та ефективних препаратів.

Я використовую переважно системні гербіциди широкого спектру дії, але спостерігаю розвиток резистентності у деяких видів. Хотілося б почути ваші думки та досвід щодо використання новітніх розробок в цій сфері.

Також цікаво обговорити питання про застосування гербіцидів на різних стадіях розвитку культурних рослин, щоб мінімізувати їх негативний вплив на навколишнє середовище. Чи є у вас якісь ефективні поради щодо цього?
Ответить
Привіт! Я теж стикаюся з проблемою резистентності. Пробував використовувати бакові суміші різних гербіцидів - допомагає на деякий час, але потім знову бур'яни повертаються.

Спробуйте гліфосати в поєднанні з 2,4-Д. Це комбінація має широкий спектр дії і ефективно бореться зі стійкими видами.
Ответить
Добрий день! Я використовую гербіциди на основі амінопіраліду, вони відмінно борються з багаторічними бур'янами.

Але важливо дотримуватися інструкцій і не перевищувати рекомендовані дози. Також потрібно враховувати стадію розвитку культури та погоду - занадто висока температура може знизити ефективність препарату.
Ответить
Я помітив, що використання гербіцидів після сходів кукурудзи має більший ефект. Але треба дуже точно витримувати терміни і дозування.

Зараз маю проблему з осотом - ніякі хімікати не допомагають! Може хтось знає якійсь народний рецепт чи дієвий метод?
Ответить
Я в цьому році пробую новий гербіцид «Сонячний день», який містить амідосульфурон. Спочатку побоювався, але ефект вражаючий - бур'янів майже немає.

Рекомендую! Але обов’язково дотримуйтесь інструкції та заходів безпеки.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)