Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сорго для продовольчих цілей у Миколаївській області
Привіт всім! Я проживаю в Миколаївській області і зацікавився вирощуванням сорго як сировини для харчової промисловості. Чи є хтось, хто має досвід його культивування в нашому регіоні? Хочу дізнатися про оптимальні гібриди та терміни посіву.

Також цікавить питання збирання сорго: чи потрібна спеціальна техніка, враховуючи, що це досить висока культура. Наскільки воно стійке до посухи порівняно з кукурудзою? Хотілося б почути ваші думки та досвід.
Ответить
Доброго дня! Так, сорго – це перспективна культура для півдня України. У Полтавській області ми вирощували гібрид «КВС Арктик» — дає непоганий врожай та стійкий до посухи. В Миколаївській області клімат дещо інший, тому варто проконсультуватися з місцевими агрономами щодо підбору оптимальних гібридів.
Ответить
Я працюю в науково-дослідному інституті та займаюсь вивченням сорго. У вашому регіоні варто звернути увагу на гібриди, адаптовані до посушливих умов і короткого періоду вегетації. Щодо техніки – для прибирання підійде стандартний зернозбиральний комбайн з певними налаштуваннями.

Що стосується стійкості до посухи, то сорго однозначно переважає кукурудзу.
Ответить
Здрастуйте. Ми вирощуємо сорго на корм худобі вже кілька років і задоволені результатом. Гібрид «СІАЧ 316» добре показав себе в наших умовах, але це для силосу. Продовольчі гібриди можуть відрізнятися. Також радимо подивитись як росте сорго на полях області, щоб оцінити його конкурентоспроможність з іншими культурами.
Ответить
Рада вас вітати! Я займаюсь закупівлею та реалізацією зернових. Наразі попит на сорго для харчової промисловості зростає, тому це може бути вигідно.

Питання про збирання: підійдуть як старі комбайни, так і новіші моделі. Головне – правильно їх відрегулювати. Для цього краще запросити консультанта.
Ответить
Ми в нашому селі почали вирощувати сорго цього року. Наразі посіви ще зелені, але дуже стійкі до засухи, яка зараз спостерігається.

Порадьте будь-ласка, чи потрібно підживлювати його після появи сходів? Який гербіцид найкраще використовувати для боротьби з бур'янами?
Ответить
Марія, щодо підживлення: першу підкормку краще дати через тиждень-два після появи сходів — азотні добрива будуть дуже корисні. А гербіцид — вибирайте в залежності від переліку бур'янів на вашому полі.

Не забудьте про обробку проти шкідників! Вони також люблять сорго.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: