Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Поздние сорта озимой пшеницы для Полтавской области: какие выбрать?
Доброго времени суток всем форумчанам! Я из Полтавы и хотел бы поделиться своим опытом выращивания озимой пшеницы. В этом году решил попробовать высадить несколько сортов позднего посева, чтобы продлить вегетационный период и получить более высокий урожай.

На сегодняшний день у меня есть небольшой опыт с такими сортами как «Амадеус» и «Богдан». Амадеус показал себя довольно хорошо в прошлом сезоне, но Богдан немного подкачал. Я слышал хвалебные отзывы о сорте «Скарлетт», говорят он отлично приживается на наших землях.

Хочу пообщаться с коллегами фермерами, может кто-то посоветует проверенные сорта позднего посева? Какие условия выращивания вы применяете и какой урожай получаете?
А еще хотелось бы узнать ваше мнение: стоит ли использовать микроудобрения для озимой пшеницы в данном регионе?
Ответить
Здоровенькі були! Я сам з Миргорода. В цьому році висаджував «Роксолану» і можу сказати - дуже врожайний сорт, але він трохи більш вимогливий до вологи.
Раджу Вам придивитися ще до сорту «Ельдорадо», теж непогано показує себе на Полтавщині. На рахунок мікродобрив - однозначно потрібні!
Ответить
Доброго дня! Я агроном з Харкова, консультую фермерів по області. Якщо хочете отримати стабільний урожай, не забудьте про обробку фунгіцидами та інсектицидами.
Мікродобрива - це необхідність для якісного росту пшениці. Можна використовувати позакореневі підживлення мікроелементами.
Ответить
Я вже більше двадцяти років обробляю землю в Полтавській області, і найкращий досвід для мене - це вирощування «Комети». Він стійкий до багатьох хвороб і добре переносить посуху.
Мікродобрива - то дуже важливо. Я використовую комплексне мінеральне добриво з масовою часткою азоту, фосфору та калію.
Ответить
Добрий день!
Я фермер з Решетилівки. Можу поділитися досвідом щодо пізніх сортів пшениці. Сорт «Достаток» відмінно зарекомендував себе на наших полях.
Обов'язково потрібно використовувати мікродобрива, особливо якщо є проблеми з дефіцитом елементів живлення.
Ответить
На рахунок обробки, я завжди раджу проводити кілька профілактичних обробок фунгіцидами проти борошнистої роси та септоріозу. Також зверніть увагу на шкідників - хлібні жуки можуть завдати значної шкоди.
Щодо підживлення, то я раджу використовувати комплексне мінеральне добриво з макроелементами. Азот потрібен для росту зеленої маси, а фосфор і калій – для розвитку коренів та формування зерна.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: