Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Весняна посівна та боротьба з бур'янами: чий досвід?
З початком весни наближається гаряча пора – посівна. Вже й температура дозволяє, і волога є. Але головне питання для кожного аграрія – як ефективно та швидко засіяти всі площі і вберегти посіви від бур'янів? Мій досвід минулого року показав, що найкраще працює комбінований підхід: передпосівна обробка ґрунту гербіцидами у фазу сім'ядолей та післясходове внесення через декілька днів після сходів. Я використовував препарат «Гліфовіт» для знищення багаторічних бур'янів і «Пірамін Турбо» від однорічних злакових.

Також, не можна забувати про правильний вибір гібридів соняшнику чи кукурудзи. Цього року планую сіяти стійкі до гербіциду Clearfield® Plus: вони менше страждають від бур'янів і добре розвиваються навіть на полях із складною засміченістю. Звісно, не варто обходити стороною й протруювання посівного матеріалу – це запорука здорових сходів та гарного врожаю.

Що з вашого досвіду працює найкраще? Які гербіциди використовуєте і які гібриди вважаєте найбільш стійкими до бур'янів?
Ответить
Доброго дня! Я теж прихильник комбінованого підходу у боротьбі з бур'янами. Минулого року успішно використовували «Раундап Макс» перед посівом, але цього разу вирішили спробувати «Гліфовіт», як ви рекомендуєте.

Щодо гібридів – то в нас добре себе зарекомендував Pioneer P1543 з технологією Clearfield® Plus. Він досить стійкий до бур'янів і показує непогану урожайність.
Ответить
Здрастуйте, колеги! З вашого досвіду, чи ефективний «Пірамін Турбо» проти пирію? На моїх полях з ним завжди проблеми.

Я минулого року пробував технологію No-Till і вносив гербіциди у міжряддя. Але ефект виявився не надто хорошим, довелося додатково обробляти поля вручну.
Ответить
У мене на полі були проблеми з осотом рожевим. Звичайна гербіцидна обробка не давала результатів, довелося використовувати суміш «Базагран» і «Зенкор». Проте, це досить дорогий варіант.

Щодо гібридів – то я раджу спробувати Маїс-Дунай. Вони добре реагують на гербіциди та показують непогані результати за різних умов.
Ответить
В мене добре себе показала післясходова обробка сумішю «Міура» і «Пік». Особливо на посівах соняшнику. Також, рекомендую використовувати гербіциди з ґрунтовою дією у фазу проростання бур'янів – це додатковий захист для вашого врожаю.

Я сам пробував технологію No-Till, але через велику кількість падалиці соняшнику і бур'янів довелося повернутися до класичної обробки ґрунту.
Ответить
Варто також враховувати структуру вашого ґрунту при виборі гербіцидів. На важких ґрунтах деякі препарати можуть бути малоефективними через швидке розкладання.

Особисто я віддаю перевагу системним гербіцидам, які добре проникають в бур'яни і знищують їх з коренем.
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: