Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Вплив гірського клімату на врожайність винограду в Грузії
Вітаю всіх! Хотів би почути думки колег щодо вирощування винограду у високогірних районах Грузії. Минулого року я провів експеримент, посадивши кілька сортів на ділянці на висоті 1200 метрів над рівнем моря в Кахетії.

Спостерігав цікаві речі – виноград добре переносив морози та посуху. Але також помітив затримку у дозріванні ягід приблизно на два тижні порівняно з ділянками нижче. Вважаю, що це пов'язано з низькими нічними температурами в горах.

Цікавить ваш досвід: які сорти винограду найкраще пристосовані до гірських умов Грузії? Чи є специфічні агротехнічні заходи, яких слід дотримуватися при вирощуванні на таких висотах? Які підживлення і обробки від хвороб застосовуєте?

Поділіться будь ласка своїми знаннями та досвідом. Буду вдячний за будь-які корисні поради!
Ответить
Доброго дня! Я чув від місцевих виноградарів, що сапераві дуже добре почувається в горах. Він витримує великі перепади температур і має непогану стійкість до хвороб.

Я б рекомендував звернути увагу на системи поливу – гірські ґрунти часто бідні на вологу, тому під час посушливих періодів додатковий полив може бути необхідним.
Ответить
Доброго дня! Ми вирощуємо виноград вже понад двадцять років у регіоні Самцхе-Джавахеті.

У нас найкраще себе зарекомендували місцеві сорти – сапераві, муджурети і оджалеші. Вони добре адаптовані до високих температур влітку та прохолодних зим.

Обов'язково використовуйте захисні заходи проти мілдью та оїдіуму – ці хвороби можуть завдати значної шкоди винограду у вологих горах. Також рекомендую регулярно проводити обробку від філоксери.
Ответить
Здрастуйте! Я вже кілька років займаюсь вирощуванням винограду в горах. Хотів би поділитися своїм досвідом.

Погоджусь з Марією Степанівною щодо місцевих сортів – вони найкраще себе показують у гірських умовах.

Я рекомендую також експериментувати із сортами, стійкими до грибкових хвороб. Наприклад, бакос або кішміш добре переносять вологий клімат.

Обов'язково використовуйте мульчування для збереження вологи в ґрунті та запобігання ерозії на схилах.
Ответить
Доброго дня! Необхідно ретельно дослідити склад ґрунту перед посадкою. У гірських районах він часто дуже бідний на поживні речовини.

Я рекомендую проводити аналіз ґрунту і вносити необхідні добрива, особливо фосфор та калій. Також слід звернути увагу на кислотність ґрунту – виноград віддає перевагу слабокислим або нейтральним ґрунтам.
Ответить
Дякую всім за цінні поради! Я обов'язково врахую ваші рекомендації щодо вибору сортів, захисту від хвороб та підживлення. А ще питання: як краще сформувати кущі винограду в гірських умовах? Чи потрібні якісь особливі шпалери або опори?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: