Темы: 60
Присоединился: May 2014
Доброго дня! Хотів би поділитися своїм досвідом вирощування озимої пшениці. Ми почали сіяти 20 серпня, щоб дати рослинам час добре вкоренитися до морозів. Важливо враховувати глибину залягання насіння — не більше ніж 5 см, інакше вони можуть прорости пізніше навесні і відставати у розвитку.
Цього року ми використовували новий гербіцид для контролю бур'янів після сходів. Ефект чудовий! Бур'янів практично немає, а пшениця росте міцною та рівномірно.
Також я хотів би почути думки інших фермерів щодо боротьби зі шкідниками восени. Наші поля цього року особливо постраждали від дротяників.
Темы: 204
Привіт! Я теж займаюся вирощуванням озимої пшениці. Сівба у нас була 1 вересня — трохи пізніше за вас, але ми встигли до оптимальних термінів.
Щодо гербіцидів, то я використовував старий добрий Титус. Він добре бореться з широколистяними і злаковими бур'янами.
Темы: 60
Дротянки — це серйозна проблема! Я рекомендую використовувати інсектицид на основі імідаклоприду до сівби. Це допоможе захистити коріння ваших рослин.
Також, не забувайте про сівозміну. Дотримуючись її, ви зможете значно зменшити популяцію дротяників.
У нас на заході України озима пшениця дуже чутлива до пізніх весняних заморозків. Як ви плануєте боротися з цією проблемою?
Я думаю, що необхідно вчасно внести азотні добрива після відновлення вегетації.
Темы: 88
Присоединился: Oct 2013
Доброго дня, колеги! А як ви визначаєте потребу в азотних добривах?
Нас консультує агроном і рекомендує проводити аналіз ґрунту. За результатами ми підбираємо оптимальну норму внесення.
Марія, я б все ж таки радив звернутися до професійного пестициду. Народні методи можуть бути недостатньо ефективними.
Але якщо хочете спробувати щось натуральне — полийте посіви розчином господарського мила і настоєм чистотілу.
Темы: 89
Присоединился: Oct 2013
Я теж використовую розчин господарського мила. Він добре змиває попелицю і не шкодить рослинам.
Але для профілактики варто обробити насіння інсектицидом перед сівбою.