Рейтинг темы:
  • 0 Голосов - 0 Среднее число
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Обсуждение новых сортов зерновых для региона Черниговщины
Привіт усім! Хочу обговорити з вами перспективність вирощування нових сортів озимої пшениці на Чернігівщині. Цього року зібрав врожай, який мене не зовсім задовольнив. Погода була нестабільною і я думаю, що деякі сорти просто не підійшли до наших місцевих умов.

Я чув про сорт «Богдана» від селекціонерів Інституту рослинництва ім. Юр'єва — кажуть він добре показує себе в сухих умовах і має непогану морозостійкість. Також цікавлять ваші думки щодо французьких гібридів, які останнім часом стають все популярнішими серед аграріїв.

Які сорти вирощуєте самі? Який досвід з ними у вас і чи готові поділитися своїми спостереженнями?
Ответить
Доброго дня. Ми на Херсонщині вирощуємо «Одеську зимову». Вона добре показує себе в наших умовах і дає стабільний урожай, але за якістю поступається сучасним сортам. У цьому році плануємо тестувати новий сорт «Донецьку 36» — кажуть стійкий до вилягання.
Ответить
Я б рекомендував звернути увагу на гібриди німецької селекції. Вони часто мають покращену стійкість до хвороб і дуже добре реагують на внесення мінеральних добрив.

Щодо французьких — у них висока врожайність, але можуть бути проблеми зі схожістю після протруювання.
Ответить
Особисто я випробовував сорт «Поліська зимова». Враження двоякі. Урожайність була нормальна, але спостерігав деяке розгалуження колосу і гіршу наливність зерна.

Можливо, варто звернути увагу на тестування нових сортів у наших місцевих умовах. Оскільки це дає більш точну інформацію про їх пристосованість.
Ответить
Добрий день усім! Я працюю агрономом на фермі під Києвом. Ми випробовуємо сорт «Губернатор» — початкові результати хороші, стійкість до хвороб на висоті.

Але я думаю, що для Чернігівщини потрібні сорти з більшою морозостійкістю та посухостійкістю. Як вважаєте?
Ответить

Перейти на форум:

Пользователи, просматривающие эту тему: 1 Гость(и)