![]() |
|
Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Погода, риски и безопасность (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=68) +--- Forum: Мониторинг погоды и агрометео (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=69) +--- Thread: Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? (/showthread.php?tid=118979) |
Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - FermerPoltava51 - 11-05-2019 Здоровенькі були! Хотів би обговорити питання висіву озимої пшениці під осінню сівбу. Я вже 10 років займаюсь цією справою, але останнім часом помітив деяке зниження врожайності. Цього року плануємо посіяти сорт «Смуглянка» на площі близько 5 га. Ми використовуємо звичайну сівалку John Deere. Наші попередні культури - ріпак та кукурудза, тому родючість ґрунту повинна бути досить високою. Що ви порадите для отримання дружних сходів і міцної кореневої системи? Чи потрібно вносити добрива перед посівом, які саме? Які терміни посіву озимої пшениці вважаєте оптимальними для нашого регіону Полтавщини? Re: Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - AgroPivden76 - 11-06-2019 Вітаю! Я з Херсонської області і займаюсь вирощуванням зернових вже більше 15 років. Щодо озимої пшениці - оптимальний термін посіву для вашого регіону, на мою думку, до 20 жовтня. Вносити азотні та фосфорні добрива обов'язково потрібно перед посівом, це позитивно вплине на розвиток коренів. Також не забудьте про обробку посівного матеріалу фунгіцидом і стимулятором росту для кращої схожості. Ми використовуємо препарат «Максим», він досить ефективний. Re: Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - AgroMax8278 - 11-11-2019 Доброго дня! У Полтавській області часто спостерігається дефіцит вологи у верхніх шарах ґрунту. Тому важливо зробити якісний посів на глибину не менше 5 см. Це допоможе проростку отримати доступ до вологи і витримати зимові холоди. Крім того, я рекомендую провести аналіз ґрунту для визначення його кислотності та вмісту поживних речовин. У залежності від результатів можна внести додаткові мікроелементи. Re: Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - FermerPoltava34 - 11-13-2019 Доброго дня! Посів озимої пшениці вчасно - це лише половина справи. Важливим є і догляд за посівами, особливо восени. Якщо будуть сприятливі умови для розвитку хвороб (висока вологість та низькі температури), обов'язково проведіть обробку фунгіцидами. Також варто задуматись про підживлення сірчаним добривом, щоб запобігти дефіциту азоту в період відновлення вегетації. Я особисто використовую «Карбамід» для підживлення і ніколи не жалкую. Re: Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - FermerPoltava51 - 11-17-2019 Не забудьте про гербіциди! У мене траплялись випадки, коли бур'яни серйозно заважали розвитку озимої пшениці. Найкраще застосовувати комбіновані препарати для знищення однорічних та багаторічних видів. Я використовую препарат «Мільгард» - він добре себе показав на моєму полі. Re: Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - FermerPoltava34 - 11-20-2019 Доброго дня, колеги! А як ви вважаєте, чи варто вносити гербіцид до посіву озимої пшениці? Чи краще почекати і обробити вже зійшли посіви? Я трохи новачком у цій справі, тому буду рада вашій пораді. Дякую! Re: Озима пшениця та ранні посіви: як досягти оптимального врожаю? - AgroFermerPoltava - 11-21-2019 Доброго дня, Марія! Вносити гербіцид до посіву - це завжди ризик. Є ймовірність пошкодження проростків. Я рекомендую обробляти вже зійшли сходи селективними гербіцидами після появи першого-другого справжнього листка. Так ви зможете знищити більшість бур'янів і не зашкодите пшениці. |