![]() |
|
Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Правила и помощь (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=3) +--- Thread: Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? (/showthread.php?tid=118919) |
Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? - AgroFermerPoltava - 11-13-2016 Доброго дня всім! Сьогодні хотілося б обговорити питання підготовки посівів озимої пшениці до весни. Цього року зима видалася досить сніжною, але ми не можемо забувати про можливі відлиги та коливання температури. Які ваші рекомендації щодо внесення азотних добрив? Коли краще проводити обробку посівів фунгіцидами для запобігання грибковим хворобам, враховуючи погодні умови? А ще цікаво дізнатися про ваш досвід з підживлення мікроелементами. Які елементи вважаєте найважливішими на даному етапі? Буду радий почути ваші поради та поділитися власним досвідом. Re: Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? - FermerPoltava34 - 11-22-2016 Доброго дня! З азотними добривами я завжди починаю підживлення на початку вегетації, як тільки сходи вийдуть із-під снігу. Залежно від попередника та стану посіву вношу близько 30 кг/га селітри. Фунгіцидами рекомендую обробляти при перших ознаках хвороби, щоб не дати їм поширитися. Re: Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? - AgroFermerPoltava - 11-29-2016 Азот потрібно вносити з обережністю, особливо якщо зима видалася теплою. Інакше є ризик витягування рослин у стрілку. Для підготовки до весни я рекомендую позакореневе підживлення мікроелементами — сіркою та цинком, оскільки вони добре допомагають рослинам перезимувати. Також пропоную звернути увагу на біостимулятори. Re: Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? - FermerPoltava51 - 12-02-2016 Я щороку добрив не шкодую, але цього року бачу, що азоту вже трохи забагато. Пшениця почала швидше рости і витягується вгору. Може варто зменшити норму? Також хочу порадитись: як боротися з мишоподібними гризунами на полях? Re: Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? - AgroAgroPivden - 12-05-2016 Рада, що тема актуальна. Я завжди вношу добрива навесні, коли бачу перші сходи. А ось з гризунами у мене велика проблема, особливо після дощів. Чи пробували ви використовувати отруєні приманки або спеціальні відлякувачі? Re: Посіви озимої пшениці: як підготувати до весняного періоду? - AgroPivden76 - 12-09-2016 Всі ваші думки цікаві. Я дотримуюся класичного підходу: перед посівом вношу фосфорно-калійні добрива, а навесні — азотні. Але цього року хотілося б спробувати щось нове… Може є якісь рекомендації щодо використання органічних добрив? |