Agronom.Club
Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід - Printable Version

+- Agronom.Club (https://agronom.club)
+-- Forum: Овощеводство, сад и теплицы (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Forum: Ягодные культуры (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Thread: Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід (/showthread.php?tid=118896)

Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід - AgroMax8278 - 07-07-2015

Здрастуйте, шановні колеги! Вже кілька років займаюсь вирощуванням лохини на своїй ділянці неподалік від Кременчука. Зіткнувся з деякими специфічними проблемами в умовах Полтавщини – піщаний ґрунт і недостача вологи є серйозними факторами, які впливають на розвиток рослин.

Я вирішив зробити посадку лохини навесні цього року. Підготував ділянку, засипавши її сумішшю з торфу та хвої, щоб підкислити ґрунт і забезпечити необхідні елементи живлення. Посадив різні сорти, включаючи Дуку та Спартан.

Перші кілька місяців рослини добре прижилися, але потім почали жовтіти листки. Я зрозумів, що їм не вистачає мікроелементів, зокрема заліза. Довелося підгодувати їх спеціальним розчином з хелатами.

Хотілося б почути ваш досвід – як ви вирішуєте проблему низької кислотності ґрунту та нестачі вологи в таких регіонах?

Re: Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід - FermerPoltava51 - 07-07-2015

Вітаю вас! Дійсно, вирощування лохини в Полтавській області має свої нюанси. З вашою проблемою з ґрунтом можна спробувати зробити мульчування хвойною корою або тирсою – це допоможе зберегти вологу і підкислити верхній шар.

Re: Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід - AgroAgroPivden - 07-07-2015

Привіт! Я теж вирощую лохину в Полтавській області. Головне – правильний полив, особливо на початку вегетації та під час формування ягід. Крапельне зрошування може стати вашим порятунком.

Також зверніть увагу на захист від птахів! Вони дуже люблять лохину.

Re: Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід - FermerPoltava68 - 07-07-2015

Рекомендую звернути увагу на крапельне зрошування. Це дозволить підтримувати постійну вологість кореневої зони і зменшити втрату вологи через випаровування.

Ще один важливий момент – це правильна обрізка кущів після плодоношення, щоб стимулювати ріст нових гілок. Не забудьте про внесення добрив з мікроелементами.

Re: Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід - AgroPivden76 - 07-08-2015

Рекомендую провести аналіз ґрунту, щоб точно визначити його склад і рівень кислотності. Це допоможе вам підібрати оптимальні добрива та методики внесення.

З приводу птахів – раджу встановити сітки на кущах. Є спеціалізовані сітки для ягідних культур, які не пошкоджують рослини.

Re: Посадка лохини в умовах Полтавщини: поради та досвід - AgroMax8278 - 07-08-2015

З власного досвіду можу сказати, що сорт Патріот дуже добре росте в Полтавській області. Він досить морозостійкий і не вибагливий до ґрунту.

А ще важливо проводити профілактику хвороб та шкідників – лохина схильна до різних інфекцій.