Agronom.Club
Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк - Printable Version

+- Agronom.Club (https://agronom.club)
+-- Forum: Полевые культуры (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Forum: Рапс (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Thread: Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк (/showthread.php?tid=118432)

Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк - GrainZernoMaster - 09-25-2018

Доброго дня всім! Хотів би обговорити з вами досвід посіву ячменю в парі із цукровим буряком. Минулого року ми вперше спробували таку технологію, але отримали не дуже задовільні результати - урожайність була нижче очікувань.

Перш за все, ми мали певні проблеми з проріджуванням сходів ячменю. Здається, що цукрові буряки надто сильно пригнічували його ріст на ранніх стадіях. Крім того, не зовсім правильно підібрали терміни посіву - можливо, це теж зіграло свою роль.

В цьому році плануємо повторити експеримент, але хотілося б врахувати всі помилки попереднього року. Які поради ви можете дати щодо технології посіву та підбору сортів ячменю для цієї системи? Хтось має позитивний досвід? Буду вдячний за будь-яку інформацію!

Re: Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк - AgroFermerPoltava - 09-28-2018

Доброго дня! У нас на півдні України ця технологія вже досить поширена. Щодо термінів посіву - важливо враховувати кліматичні умови вашого регіону та час висіву буряків. Зазвичай, ячмінь сіють за 2-3 тижні до сівби буряку.

Щоб уникнути пригнічення сходів, рекомендую підбирати сорти ячменю з низьким ростом і використовувати меншу норму висіву. Також важливо забезпечити достатню кількість вологи в ґрунті на ранніх стадіях.

Re: Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк - FermerPoltava68 - 09-30-2018

Привіт! Спробуйте сорт ячменю, який добре реагує на загущення. Наприклад, «Марія» або «Колос». Також можна спробувати сіяти під зиму для отримання додаткової вологи навесні.

Ще один важливий момент - внесення добрив. Ячмінь потребує достатньої кількості азоту на початкових етапах росту, щоб не відставати від буряків.

Re: Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк - АгроПівдень_Петрович - 10-01-2018

Я пробував сіяти ячмінь під буряк. Моя порада - не шкодуйте побілку перед сходами, щоб захистити від шведської мухи, яка любить цукрові буряки.

І ще - не забудьте про гербіциди! Ячмінь легко пригнічується бур'янами.

Re: Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк - AgrotechFieldexpert21 - 10-03-2018

Доброго дня, колеги!

Я особисто вважаю, що ячмінь під буряк - це досить ризикована технологія. Все залежить від погодних умов і типу ґрунту.

Якщо ви хочете спробувати, то обов'язково проаналізуйте стан вашого поля та оберіть найкращий час для посіву.

Re: Обговорення технології посіву ячменю під цукровий буряк - FermerPoltava59 - 10-05-2018

Я сіяла ячмінь як сидерат під буряк. Це дало непоганий ефект - земля стала більш пухкою і удобреною.

Але, на мою думку, для отримання якісного зерна краще вирощувати його окремо.