![]() |
|
Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Правила и помощь (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=3) +--- Thread: Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України (/showthread.php?tid=118331) |
Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - AgroFermerPoltava - 07-12-2016 Доброго дня всім! Хотів би запитати думки досвідчених аграріїв щодо оптимальних термінів посіву кукурудзи в умовах півдня нашої країни. Минулого року, посіявши трохи пізніше звичайного через затяжні дощі, зібрали непоганий урожай, але цьогоріч погода видається ще більш нестабільною. Яка ваша практика? Чи орієнтуєтесь на певні метеорологічні показники, чи більше покладаєтесь на власний досвід і спостереження за станом ґрунту та температурою повітря? Хотів би почути різні точки зору, щоб прийняти найкраще рішення. Також цікавить, які гібриди ви віддаєте перевагу в цих умовах? Дякую! Re: Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - AgroMax8278 - 07-12-2016 Здоровенькі були! У Полтавській області ми орієнтуємось на сталу температуру ґрунту в 12 градусів і вище. В залежності від року, це може бути з кінця квітня до початку травня. Також слідкуємо за прогнозом погоди, щоб не потрапити під заморозки. Re: Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - AgroPivden76 - 07-13-2016 Здрастуйте! Я працюю в науково-дослідному інституті і можу сказати, що оптимальні терміни посіву кукурудзи на півдні залежать від вологості ґрунту. Якщо достатньо вологи – можна сіяти раніше, але ризикуєте потрапити під весняні заморозки. Я рекомендую орієнтуватись на метеорологічні прогнози і вибирати період між серединою квітня та початком травня. Re: Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - AgroMax8278 - 07-13-2016 Доброго дня! Я з Херсонської області. У нас найкраще сіяти кукурудзу в кінці квітня – на початку травня, оскільки дощі навесні зазвичай достатні для проростання і розвитку рослин. Особисто я віддаю перевагу гібридам Євраліс – вони добре себе зарекомендували у наших умовах. Re: Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - AgroFermerPoltava - 07-13-2016 Привіт! Ми сіємо кукурудзу вже багато років і помітили, що найкраще – це в першій половині травня. Дощі зазвичай бувають, а ризик заморозків значно менший. Щодо гібридів, то зараз перейшли на Піонер – дають непоганий урожай і добре витримують посуху. Re: Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - AgroPivden76 - 07-13-2016 Доброго дня! Я агроном у колгоспі. Ми сіємо кукурудзу в залежності від погодних умов, але намагаємось не затягувати – до середини травня. Порада для вас: зверніть увагу на гібриди з коротким періодом вегетації, вони краще витримують спеку. У нас добре показують себе ті, що розроблені спеціально для південних регіонів. Re: Оптимальні терміни посіву кукурудзи у південному регіоні України - AgroMax8278 - 07-13-2016 Доброго дня! У нас в Миколаївській області сіють кукурудзу з кінця квітня. Головне, щоб була волога – тоді проблем не буде. А ще раджу підживити посіви азотними добривами через 2-3 тижні після появи сходів. |