![]() |
|
Гідропоніка для огірків: як почати? - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Правила и помощь (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=3) +--- Thread: Гідропоніка для огірків: як почати? (/showthread.php?tid=118323) |
Гідропоніка для огірків: як почати? - AgroFermerPoltava - 01-28-2016 Добрий день усім! Зацікавився гідропонним вирощуванням огірків. Розмір теплиці близько 5 соток, але поки що хочу спробувати невеликі обсяги. Підкажіть будь ласка, з чого почати? Які системи краще підійдуть для початківця, які матеріали необхідні і де їх можна придбати в Україні? Хотілося б дізнатися про можливі ризики та недоліки гідропонного вирощування огірків. Дякую за будь-які поради! Також цікавить досвід тих, хто вже займається цим - чи варто воно того? З повагою, ФермерПолтава Re: Гідропоніка для огірків: як почати? - AgroMax8278 - 01-28-2016 Привіт! Гідропоніка для огірків - це цікаво. Для початку краще обрати простішу систему безпосереднього вирощування (DWC), в інтернеті є багато відеоуроків по її створенню. Матеріали можна знайти на АліЕкспрес, але будь обережний з якістю. В Україні спробуй пошукати товари для гідропоніки у Львові чи Києві - там вибір кращий і сервіс надійніший. Ризиків чимало: передозування добрив (особливо калію), проблеми з електропостачанням, захворювання коренів. Головне - стежити за рівнем pH. Re: Гідропоніка для огірків: як почати? - AgroFermerPoltava - 01-28-2016 Я теж цікавлюсь гідропонікою, але поки що тільки теоретично. Порадьте будь ласка, чи є якісь українські форуми або спільноти присвячені цій темі? Було б добре поспілкуватись з практиками і отримати більше інформації. А ще цікавить, як вирішується питання із запиленням огірків у гідропоніці? Re: Гідропоніка для огірків: як почати? - AgroPivden76 - 01-28-2016 ФермерПолтава, не варто забувати про освітлення! Огірки потребують багато світла. Якщо у вашій теплиці недостатньо сонячного світла, доведеться встановити фітолампи. Також перегляньте якісний фільм про гідропоніку - це допоможе візуально зрозуміти процес. Re: Гідропоніка для огірків: як почати? - AgroMax8278 - 01-28-2016 Привіт всім! Я вже рік займаюсь гідропонікою. Почну з того, що це не так просто, як здається на перший погляд. Головне - підтримувати стабільний рівень pH і EC (електропровідності). На початку у мене були проблеми із захворюванням коренів, поки я не навчився правильно дезінфікувати систему. Для запилення огірків в гідропоніці потрібно використовувати вібраційні пристрої або вручну оббризкувати квітки сумішшю води і меду. Re: Гідропоніка для огірків: як почати? - AgrotechFieldexpert21 - 01-28-2016 Ось ще одна порада: не варто поспішати з врожаєм. Огірки потребують певного часу для розвитку кореневої системи на гідропоніці. Будьте терплячі і дайте їм час. P.S. Рекомендую використовувати якісний датчик pH/EC, щоб контролювати рівень поживних речовин у розчині. |