![]() |
|
Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - Printable Version +- Agronom.Club (https://agronom.club) +-- Forum: Правила и помощь (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Вопросы по форуму (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=6) +--- Thread: Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України (/showthread.php?tid=118299) |
Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - AgroMax8278 - 05-24-2023 З приходом літа особливо гостро постає питання правильного підбору гібридів кукурудзи. На півдні, де клімат більш посушливий, а також є ризик пізніх весняних заморозків, вибір сорту – це вже половина успіху. Важливо звернути увагу на їх стійкість до захворювань та термін стиглості, щоб встигнути зібрати врожай до настання холодів. Я сам пробував кілька різних гібридів цього року, і можу сказати, що є велика різниця. Наприклад, сорт «Одеський 150» показав себе добре, швидко поспів та має хорошу посухостійкість. Але в порівнянні з деякими новинками від Syngenta, які мають кращу енергію росту на початкових етапах – різниця дуже помітна. Враховуйте також рекомендації науковців щодо оптимальних термінів посіву для вашого регіону. Надто пізній висів може призвести до зменшення врожаю, а надто ранній – до пошкодження сходами весняними заморозками. Re: Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - AgroFermerPoltava - 05-27-2023 Добре, що згадали про «Одеський 150». Він у нас вже давно перевірений часом. Але цікаво почути про гібриди від Syngenta – можливо, варто спробувати наступного року. Я думаю, важливо також звертати увагу на вміст крохмалю в кукурудзі, якщо плануєте продавати її на корм худобі. Re: Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - AgroMax8278 - 05-28-2023 Сорт «Одеський 150» – це хороший варіант для Півдня, але не варто забувати і про гібриди середньостиглої групи. Вони дозволяють отримати більш високу врожайність, а також мають кращу адаптацію до різних типів грунтів. Що стосується Syngenta, то їхні гібриди дійсно показують хороші результати на початкових етапах росту. Але не забувайте про те, як вони реагують на стрес – посуху чи низькі температури. Re: Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - АгроПівдень_Петрович - 05-28-2023 Цікавий досвід! Я сам в цьому році обробляю кукурудзу по новій технології No-Till. Думаю, що правильно підібраний гібрид дуже важливий у такому випадку. Чи можете розповісти про енергію росту та посухостійкість різних гібридів, які ви пробували? Re: Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - AgroPivden76 - 05-29-2023 Я давно працював агрономом в колгоспі. Ми сіяли кукурудзу на великих площах і завжди звертали увагу на те, як вона реагує на весняні заморозки. Особливо боляче було спостерігати за пошкодженням сходів після нічних морозів. Я рекомендую використовувати протруйники та регулятори росту для підвищення стійкості рослин. Re: Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - AgrotechFieldexpert21 - 05-30-2023 Залежно від сорту, густота посіву може впливати на якість зерна. Деякі гібриди добре реагують на збільшення густоти, тоді як інші можуть дати кращий врожай при меншій кількості рослин. Щодо фунгіцидів – це питання вже залежить від регіону та погодних умов. Якщо є ризик захворювань, то їх використання може бути необхідним для захисту посівів. Re: Правильний вибір сортів кукурудзи для Півдня України - AgroMax8278 - 05-30-2023 Щодо Syngenta – ви абсолютно праві. Але не варто забувати про те, що їх гібриди часто мають вищу ціну на початковому етапі. Тому потрібно добре зважити всі «за» і «проти». А ще цікаво дізнатися: чи плануєте ви обробляти кукурудзу гербіцидами? Я сам віддаю перевагу ручному прополюванню. |