Agronom.Club
Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - Printable Version

+- Agronom.Club (https://agronom.club)
+-- Forum: Правила и помощь (https://agronom.club/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Thread: Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині (/showthread.php?tid=118298)

Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - Serhii_Шевчук - 01-13-2022

Всім привіт! Мене звати Олександр. Я живу в Миргороді і вже п'ять років займаюсь вирощуванням соняшника. Цього року зібрав досить непоганий урожай, але є питання щодо якості насіння. Чи не підкаже хтось, які методи боротьби з хворобами найбільш ефективні? Також цікавить досвід використання гербіцидів: які препарати дають найкращий результат і чи варто застосовувати їх до або після сходів культури?

Я помітив, що цього року значно збільшилась кількість вовчка на полях. Чи є якісь ефективні методи боротьби з ним? Можливо хтось використовує біологічні препарати проти цієї бур'яну? Також цікавить досвід вирощування гібридів соняшнику різних компаній: як відрізняються їх врожайність і стійкість до хвороб?

Буду дуже радий почути ваші поради та обмінятись досвідом. Завчасно дякую за допомогу!

Re: Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - AgroFermerPoltava - 01-13-2022

Олександре, вітаю! Я з Котелевки. Щодо вовчка, то я успішно борюсь за допомогою сівозміни. З соняшником чергуємо пшеницю і кукурудзу.

Гербіциди використовував Базагран після сходів культури – ефект чудовий. Також раніше застосовував Ефізід, але зараз не дуже ним задоволений через стійкість бур'янів.

Re: Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - AgroMax8278 - 01-13-2022

Соняшник – прибуткова, але і не проста культура. Хвороби можна контролювати шляхом застосування фунгіцидів. Я раніше використовував Акулат.

Щодо вовчка, то я б порекомендував вам використовувати гербіцид Раундап до посіву культури. Він знищує більшість видів бур'янів.

Re: Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - АгроПівдень_Петрович - 01-14-2022

Олександр, я теж з Полтавщини, вирощую соняшник вже більше десяти років. Щодо гібридів – пробував і Піонер, і Сингента, обидва дають непоганий врожай.

Я використовую гербіцид Експрес після сходів культури, він добре бореться з широколистяними бур'янами.

Re: Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - GrainZernoMaster - 01-16-2022

Привіт всім!

Я теж вирощую соняшник. Щодо хвороб, то я використовую фунгіцид Максим. Він допомагає захистити від багатьох інфекцій.

Вовчок – це велика проблема! Я раніше використовував препарат Гольфстрім, але зараз шукаю альтернативні методи.

Re: Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - AgroPivden76 - 01-17-2022

Доброго дня! Я теж із Полтавщини. Останнім часом помічаю, що соняшник дуже страждає від шкідників. Хтось має досвід боротьби з ними?

Я пробувала використовувати інсектицид Енжіо, але не впевнена, чи він ефективний.

Re: Обмін досвідом вирощування соняшнику на Полтавщині - AgroMax8278 - 01-17-2022

Привіт усім! Я вирощую соняшник на Миргородщині вже понад 25 років. Помітив, що якість насіння сильно залежить від дотримання технології вирощування: правильне внесення міндобрив та своєчасний захист від хвороб і шкідників.

Щодо вовчка – потрібно боротися з ним комплексно: сівозміна, хімічний метод (гербіциди) та агротехнічні заходи. Поле треба підготувати добре!